Meatless Monday

Portobello met pompoenpittenpesto

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Uit het kookboek Love & Lemons komt dit heerlijke vegetarische recept van een broodje portobello met een heel bijzondere pesto. Vorige week publiceerden we de recensie van het kookboek. Onze kookboekrecensente Anita Ootjes probeerde het recept uit. Lees daar wat zij ervan vond. Vandaag het recept; dus kook, proef en geef je eigen oordeel. We horen heel graag wat jij ervan hebt gevonden!

Welke wijn bij portobello met pompoenpittenpesto?

Een wat stevige rosé past hier uitstekend bij. Kies voor een kruidige variant, zoals die uit de Languedoc.

4 personen20 minuten
 

Ingrediënten

  • 8 portobello’s
  • olijfolie extra vergine
  • balsamicoazijn
  • tamari
  • 40 gram koriander
  • 75 gram pompoenpitten
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • honing
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 8 (hamburger)broodjes
  • 1 tomaat, in plakjes
  • 10 gram  kiemgroenten

Stap 1

Verwijder de stelen van de paddenstoelen en veeg de hoeden schoon met keukenpapier. Leg ze in een kom en besprenkel ze met de olijfolie, balsamicoazijn en tamari en bestrooi ze met de peper. Wrijf het er met je handen in tot de hoeden aan weerskanten bedekt zijn.  Zet even apart.

Stap 2

Doe de koriander, pompoenpitten, knoflook, olijfolie, citroensap en komijn in de keukenmachine en maal tot een grove pesto. Breng de pesto op smaak met zout, peper en een scheutje honing.

Stap 3

Steek de barbecue aan (of verhit de grillpan). Leg de paddenstoelen met de lamellen omlaag op de barbecue of in een grillpan. Gril ze ca. 10 minuten per kant of tot ze zacht zijn. Snijd de broodjes open en rooster ze op de barbecue of grillpan. Leg de paddenstoelen op de geroosterde broodjes en leg er een plakje tomaat, wat kiemgroenten en een flinke dot pompoenpittenpesto op.

 

 

cover Love & LemonsBestellen? Dat kan hier:

Titel : Het Love & Lemons Kookboek
Auteur: Jeanine Donofrio & Jack Mathews
Uitgever : Spectrum
ISBN : 9789000349999
Prijs : € 30,00

 

 

 

 

Meer heerlijke vegetarische recepten? Geef je op voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *