Uit het kookboek Love & Lemons komt dit heerlijke vegetarische recept van een broodje portobello met een heel bijzondere pesto. Vorige week publiceerden we de recensie van het kookboek. Onze kookboekrecensente Anita Ootjes probeerde het recept uit. Lees daar wat zij ervan vond. Vandaag het recept; dus kook, proef en geef je eigen oordeel. We horen heel graag wat jij ervan hebt gevonden!
Een wat stevige rosé past hier uitstekend bij. Kies voor een kruidige variant, zoals die uit de Languedoc.
4 personen
20 minuten
Ingrediënten
8 portobello’s
olijfolie extra vergine
balsamicoazijn
tamari
40 gram koriander
75 gram pompoenpitten
1 teentje knoflook, gepeld
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1/2 theelepel gemalen komijn
honing
zeezout en versgemalen zwarte peper
8 (hamburger)broodjes
1 tomaat, in plakjes
10 gram kiemgroenten
Stap 1
Verwijder de stelen van de paddenstoelen en veeg de hoeden schoon met keukenpapier. Leg ze in een kom en besprenkel ze met de olijfolie, balsamicoazijn en tamari en bestrooi ze met de peper. Wrijf het er met je handen in tot de hoeden aan weerskanten bedekt zijn. Zet even apart.
Stap 2
Doe de koriander, pompoenpitten, knoflook, olijfolie, citroensap en komijn in de keukenmachine en maal tot een grove pesto. Breng de pesto op smaak met zout, peper en een scheutje honing.
Stap 3
Steek de barbecue aan (of verhit de grillpan). Leg de paddenstoelen met de lamellen omlaag op de barbecue of in een grillpan. Gril ze ca. 10 minuten per kant of tot ze zacht zijn. Snijd de broodjes open en rooster ze op de barbecue of grillpan. Leg de paddenstoelen op de geroosterde broodjes en leg er een plakje tomaat, wat kiemgroenten en een flinke dot pompoenpittenpesto op.
Meer inspiratie?
Tip: Lees dit artikel met de beste tips voor een perfecte barbecue!
Bestellen? Dat kan hier:
Titel : Het Love & Lemons Kookboek Auteur: Jeanine Donofrio & Jack Mathews Uitgever : Spectrum ISBN : 9789000349999 Prijs : € 30,00
Meer heerlijke vegetarische recepten? Geef je op voor mijn nieuwsbrief.
Geef een antwoord