Doordeweekse barbecue

I Love Food & Wine WEEKMENU #25

Geweldig zomerweer de komende week! Dat betekent buiten eten en de barbecue aansteken. Dat doe je toch niet alleen in het weekend, want doordeweeks barbecueën is ook zeer de moeite waard. Gewoon één gerechtje op het vuur en smullen maar. We zetten de heerlijkste ideeën in dit  weekmenu, met lekker veel afwisseling zodat het niet verveelt.

En…, bij al deze heerlijke BBQ-gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

Op Meatless Monday een vegetarisch gerecht. Want op de barbecue kun je ook groenten roosteren. Kijk maar naar deze heerlijke groentespiesjes met frisse yoghurtdressing. Licht verteerbaar, slank en koolhydraat-arm. Wat wil je nog meer?

Groentespiesjes met yoghurtdressing
Groentespiesjes met yoghurtdressing

DINSDAG

Ook met vis kun je lekker barbecueën. Wat dacht je van deze rode mul met pesto? Eronder gegrilde courgette. Erbij zelfgemaakte pesto. Wil je nog sneller klaar zijn, dan koop je die gewoon kant-en-klaar. Ook lekker.

Rode mul met pesto BBQ
Rode mul met pesto

WOENSDAG

Lamskoteletjes van de barbecue: dat is echt niet te versmaden. Mijn lievelingsgerecht. Erbij een dressing met kappertjes. Vliegensvlug klaar vandaag.

Lamskotelet met kappertjesdressing
Lamskotelet met kappertjesdressing

DONDERDAG

Voor de handliggend maar een echte klassieker: zelfgemaakte saté. Die rooster je natuurlijk op de barbecue zoals het hoort. Ik krijg direct heimwee naar Indonesië en Thailand. Wat maakt het hier bijzonder? De afwisseling met banaan die in spek is gewikkeld: meer dan VERRUKKELIJK!

BBQ Varkenshaas sate
Saté van varkenshaas en banaan

VRIJDAG

Ook een van mijn favorieten: lamskebab met frisse kruidensaus. Ligt in 30 minuten op je bord. Lekker met een wortel-koolsalade. bij mij loopt het water al in de mond, bij jou ook?

Lamskebab
Lamskebab met kruidensaus

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.

Meer inspiratie?

Tip: Lees dit artikel met de beste tips voor een perfecte barbecue!

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *