Is het glas halfvol of halfleeg? Tuurlijk, deze Coronacrisis brengt heel veel leed met zich mee. Nog steeds weten we niet precies in welke rollercoaster we zijn beland en wat er nog gaat komen. Dus fingers crossed.
Maar…, zijn er ook positieve dingen waar te nemen in deze bizarre Coronatijd? Jazeker, denk ik dan. Ik zie een trend naar bewuster leven met meer aandacht voor gezondheid. Op I Love Food & Wine is meer vraag naar lekkere vegetarische gerechten, gezonde recepten met meer lokale producten en meer oog voor groenten. Wie had dat gedacht? Daarom een weekmenu met mijn 5 favoriete vegetarische hoofdgerechten waarin je het vlees niet mist. Hier word ik blij van, want mijn glas is altijd halfvol. De jouwe ook? Krijg jij ook al zin en trek?
Daar hoort natuurlijk toch een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.
Samen met mijn dochter Ninah ontwikkelde ik dit deze vegetarische kapsalon met zoete aardappelfriet. Uitdaging: gezonde frietjes bakken die echt knapperig zijn. En dat is gelukt! Maken deze gezonde versie. Echt heerlijk!
Van mijn vrolijke vriendin/chefkok Sibrecht Benning kreeg ik dit recept van aardappelcurry met feta en rozijnen. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, want dit is echt meer dan verrukkelijk. Nogmaals dank Sibrecht!
Al jarenlang staat deze wortelsoufflé bij ons op het menu; een vegetarisch hoofdgerecht. Op smaak gebracht met kaas en Baharat. Heerlijk met zilvervliesrijst met amandelen en koriander en een salade. Dat wordt gegarandeerd smullen.
Voor het weekend een onweerstaanbaar vegetarisch hoofdgerecht uit Indorock; het Gouden kookboek van het jaar (2019). Deze gado gado met spicy sesamdressing is echt subliem. Een klassieker uit de Indonesische keuken, maar dan speels en creatief.
Geef een reactie