Vandaag houden we het simpel en makkelijk. Dit gerecht heeft de fraaie naam ‘Kabeljauw en papillotte’, maar het zijn simpelweg vispakketjes die goed verpakt zijn in bakpapier zodat de smaken en sappen behouden blijven, vertelt Melissa Hemsley in haar intro. Het recept komt uit haar nieuwste kookboek ‘Eat Happy’. Het is een van de gemakkelijkste manieren om vis te bereiden. Vooral de zelfgemaakte pesto die je op het laatst op de vis schept, maakt het bijzonder. Nog simpeler? Koop verse pesto in de winkel. Bovendien koolhydraatarm.
Welke wijn bij vis en papillotte?
Dit lichtverteerbare visgerecht smaakt heel puur. De pesto maakt het smeuïg. Een kruidige witte wijn smaakt hier fantastisch bij. Denk aan Sauvignon Blanc of Riesling, maar ook andere frisse wijn (Albariño, Verdejo, Vermentino, Gaillac, Soave) zal heerlijk smaken.

Perfecte Wijn & Spijs combinatie: Portugese Alvarinho
€ 13,97Bijzonder mooie Vino Verde van wijnhuis Quinta da Soalheira; een Vino Verde-specialist met een groot oog voor duurzaamheid. Gesitueerd in het noorden van Portugal. Een Vino Verde gemaakt van 100% Alvarinho-druif (in Spanje noemen ze dit Albariño). Is fris en mineraal, maar tegelijkertijd rond en sappig. Combineert superfijn bij deze kabeljauw met kerstomaat en pesto.

Slanke kabeljauw en papillotte
Ingredienten
- 1 citroen
- 200 gram sperziebonen of haricots verts
- 16 kerstomaatjes
- 2 theelepels boter
- 2 stevige witvisfilets 250 gram
- zeezout en zwarte peper
- 1½ theelepel gedroogde tijm
- 15 gram verse basilicum
- 1 klein teentje knoflook
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
Extra nodig
- 2 vellen bakpapier, blender of keukenmachine
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de citroen. Pers de ene helft uit en snijd de andere helft in plakjes. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Blancheer 2 minuten ze in ruim kokend water met zout. Spoel ze af onder koud water en laat uitlekken. Halveer de kerstomaatjes.
- Smelt de boter. Leg op het midden van elk vel bakpapier een bergje sperziebonen. Leg de visfilets erop. Bestrijk ze met gesmolten boter. Leg de tomaatjes erom heen. Bestrooi alles met zout, peper en tijm. Leg de plakjes citroen op de vis. Vouw de vellen bakpapier tot goed gesloten pakketjes. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze 10-12 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is.
- Pureer intussen de basilicum met de knoflook, pijnboompitten, olijfolie en ½ eetlepel citroensap in de blender of foodprocessor. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Haal de pakketjes uit de oven en laat nog 1 minuut rusten. Schuif de inhoud van de pakketjes op twee borden en verdeel de pesto erover. Lekker met gekookte krieltjes.
Het Kookboek Eat Happy
Snel, lekker en gezond eten: dat laat de Melissa Hemsley zien met dit kookboek. Alle recepten zijn simpel om te maken en staan in 30 minuten op tafel. Melissa is de helft van het beroemde zussenduo Hemsley & Hemsley, auteurs van de bestsellers De kunst om goed te eten en Lekker en snel voor elke dag. Daarnaast hebben ze een eigen café in het Londense Selfridges en een primetime televisieshow.
Bestellen? Dat kan hier:
Titel: Eat Happy
Auteur: Melissa Hemsley
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Prijs: € 29,95
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Fotocredit: Issy Croker
Eerder gepubliceerde recepten uit boek zijn: Pestokip met zomergroenten, Kip met za’atar en de aardbeientaart.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!