Weekmenu #17

5x Speedy Gonzalez: in 15 minuten op tafel

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Wat gaan we eten deze week? Misschien heb je het beredruk de komende dagen, en wil je snel iets op tafel zetten. Dan hebben wij goed nieuws voor je! Met deze 5 heerlijke Speedy Gonzalez recepten heb je maar 15 minuten nodig om toch een smaakvolle maaltijd te maken. Geen gedoe met urenlang in de keuken staan ​​of ingewikkelde ingrediënten, gewoon simpel, maar toch verrukkelijk. Allemaal gerechten die perfect zijn voor de dagen waarop je weinig tijd hebt. Dus leun achterover, zoek niet verder en laat je inspireren met deze gezonde snel klaar recepten!

Bij elk van deze snel klaar recepten vind je ook een bijpassende wijn (bekijk het wijnadvies bij elk recept, en klik op de linkjes). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG: Turkse maaltijdsalade met kikkererwten

Op Meatless Monday gaan we genieten van deze smeuïge Turkse salade met kikkererwten (oftewel Kabakli Nohut salatasi). Courgette en dille maken hem lekker verfrissend. Staat in 15 minuten op tafel.

Met deze kikkererwten-salade, Kabakli Nohut salatas, als basis zet je in een hand-om-draai een vegetarische maaltijd op tafel. Hoe? Heel gemakkelijk door er blokjes feta aan toe te voegen; zo maak je er een maaltijdsalade van. Eet er nog wat knapperig Turks brood bij en klaar is kees. Dit ecept komt uit het kookboek Turks Tafelen
Turkse salade met courgette en kikkererwten

 

DINSDAG: Broodje ei met Hollandse garnalen

Geen broodje hamburger, maar een krokant pistoletje met Hollandse garnalen. Recept van sterrenkok Sergio Herman uit zijn kookboek Simple Food. En inderdaad makkelijker kan haast niet. In 10 minuten klaar. Glas witte wijn erbij… Genieten met een grote G.

Pistolet Garnaal
Pistolet met Hollandse garnalen

WOENSDAG: Spaghetti puttanesca

Ken je deze snelle vegetarische pasta al? Spaghetti puttanesca, oftewel hoerenpasta, dit is een klassieker uit de Italiaanse keuken en vooral populair in Rome. Gevuld met tomaten, ansjovis en zwarte olijven. Staat in 15 minuten op tafel en is echt overheerlijk!

Pasta alla puttanesca
Pasta alla puttanesca

DONDERDAG: Zalmburger met avocadomayonaise

Zo simpel kan het zijn: homemade zalmburger met avocadomayonaise. Een echt Speedy-Gonzales recept met culinaire uitstraling. Kost toch maar 15 minuten om dit te maken. Serveer met een groene salade en gebakken krieltjes en je hebt in een mum van tijd een waar feestmaal op tafel staan. Dat wordt smullen dus.

Zalmburger met avocadomayonaise
Zalmburger met zeekraal en avocadomayonaise

VRIJDAG: Biefstuk op z’n Italiaans

Voor het weekend maken we een van mijn favorieten uit de Italiaanse keuken: bistecca tagliata. Dit zijn gebakken reepjes biefstuk met olijfolie, rucola (of veldsla) en Parmezaanse kaas. Staat in 10 minuten op tafel. Heerlijk met een stukje ciabatta brood. Je eet je vingers erbij op.

Bistecca tagliata liggend
Bistecca tagliata; staat in 10 minuten op tafel

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Nog meer snel klaar recepten nodig voor doordeweeks? Bekijk eens mijn receptenfiltering met recepten die binnen 20 minuten klaar zijn.

Weekmenu 11 2022 makkelijke receptenOf bekijk dit makkelijke weekmenu. Hier vind je nog vijf suggesties.

 

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Interesse gewekt?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen. Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *