Weekmenu #32

5x zonnige zomersalades

Hittegolf; we zitten er middenin! Pfff, ook last de warmte? En ja, wat wil je dan eten? Niets liever dan een verfrissende zomersalade, toch. Makkelijk om te maken, verrassend en lekker knapperig. Eigenlijk vervelen ze nooit, want ze zijn altijd anders. Dit zijn mijn 5 overheerlijke zomersalades voor de komende week.

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. Voor meer inspiratie kijk ook even bij ‘Welke wijn bij salades‘!

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een maaltijdsalade met zoete aardappel en quinoa. Áangevuld met frisse appel en romige avocado. Ook de dressing is bijzonder! Aanvallen maar…

Salade met zoete aardappel & kurkumadressing uit het kookboek 'Salades in 6 stappen'.
Salade met zoete aardappel & kurkumadressing

DINSDAG

Op dinsdag steken we de barbecue aan voor de gegrilde VERSE sardines. Erbij een frisse maaltijdsalade met couscous, munt, peterselie, tomaat en citroen. Makkelijk om te maken.

Marokkaanse couscoussalade met sardines
Marokkaanse couscoussalade met sardines

WOENSDAG

Ken je de Italiaanse panzanella al? Een Toscaanse broodsalade met tomaten en komkommer. Deze versie wordt gemaakt met gegrilde paprika’s in plaats van tomaten. Salami zorgt voor de finishing touch. ‘Perfect voor een warme dag in augustus’, meldt schrijver Joshua McFadden! Doen dus.

Panzanella met gegrilde paprika's
Panzanella met gegrilde paprika’s

DONDERDAG

Heel anders van smaak is de hemelse gado gado met spicy sesamdressing uit het kookboek van het jaar ‘Indorock’. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst. In 30 minuten klaar. Maar let op: de tahoe moet 1 uur weken in water. Goddelijk!

Gado gado met spicy sesamsaus uit Indorock van Vanja van der Leeden
Gado gado met spicy sesamsaus

VRIJDAG

Voor het weekend maken we de Thaise kipsalade met noedels. Heerlijk romig van smaak en zeker niet te heet. In 35 minuten op tafel. Superlekker!

Thaise kipsalade met kokos
Thaise kipsalade met kokos en so-oen

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 30 Simpele zomerkostOp zoek naar meer zomerse gerechten? Hier vind je er nog 5.

 

 

 

 

BEWAAR DIT ZOMERSALADE – WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto met 5 zomersalades dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu zonnige zomersalades. Vijf maaltijdsalades die steeds verrassend anders zijn voor warme dagen. Met bijpassend wijnadvies. Alle recepten zijn getest! #buiteneten #zomer #salade

Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄

EARLY BIRD ACTIE

Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.

🎁 Early bird-actie! Bestel vóór 15 november voor slechts €5,99 (daarna €7,50).

Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.

Bestel 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Interesse gewekt?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen. Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *