Weekmenu #32

5x zonnige zomersalades

Hittegolf; we zitten er middenin! Pfff, ook last de warmte? En ja, wat wil je dan eten? Niets liever dan een verfrissende zomersalade, toch. Makkelijk om te maken, verrassend en lekker knapperig. Eigenlijk vervelen ze nooit, want ze zijn altijd anders. Dit zijn mijn 5 overheerlijke zomersalades voor de komende week.

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. Voor meer inspiratie kijk ook even bij ‘Welke wijn bij salades‘!

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een maaltijdsalade met zoete aardappel en quinoa. Áangevuld met frisse appel en romige avocado. Ook de dressing is bijzonder! Aanvallen maar…

Salade met zoete aardappel & kurkumadressing uit het kookboek 'Salades in 6 stappen'.
Salade met zoete aardappel & kurkumadressing

DINSDAG

Op dinsdag steken we de barbecue aan voor de gegrilde VERSE sardines. Erbij een frisse maaltijdsalade met couscous, munt, peterselie, tomaat en citroen. Makkelijk om te maken.

Marokkaanse couscoussalade met sardines
Marokkaanse couscoussalade met sardines

WOENSDAG

Ken je de Italiaanse panzanella al? Een Toscaanse broodsalade met tomaten en komkommer. Deze versie wordt gemaakt met gegrilde paprika’s in plaats van tomaten. Salami zorgt voor de finishing touch. ‘Perfect voor een warme dag in augustus’, meldt schrijver Joshua McFadden! Doen dus.

Panzanella met gegrilde paprika's
Panzanella met gegrilde paprika’s

DONDERDAG

Heel anders van smaak is de hemelse gado gado met spicy sesamdressing uit het kookboek van het jaar ‘Indorock’. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst. In 30 minuten klaar. Maar let op: de tahoe moet 1 uur weken in water. Goddelijk!

Gado gado met spicy sesamsaus uit Indorock van Vanja van der Leeden
Gado gado met spicy sesamsaus

VRIJDAG

Voor het weekend maken we de Thaise kipsalade met noedels. Heerlijk romig van smaak en zeker niet te heet. In 35 minuten op tafel. Superlekker!

Thaise kipsalade met kokos
Thaise kipsalade met kokos en so-oen

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 30 Simpele zomerkostOp zoek naar meer zomerse gerechten? Hier vind je er nog 5.

 

 

 

 

BEWAAR DIT ZOMERSALADE – WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto met 5 zomersalades dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu zonnige zomersalades. Vijf maaltijdsalades die steeds verrassend anders zijn voor warme dagen. Met bijpassend wijnadvies. Alle recepten zijn getest! #buiteneten #zomer #salade