Vandaag (31 oktober) is het Halloween-day! Doe jij mee aan deze traditionele feestdag waarbij uitgeholde pompoenen de hoofdrol spelen? Uh, ik niet. Maar behalve dat je van een pompeuze pompoen een geweldige lantaarn kunt maken, is hij ook prachtig om te zien, uitdagend om mee aan de slag te gaan, én verrassend lekker om te eten. Je kunt er héél veel kanten mee op, zowel zoet als hartig. Ontdek die culinaire magische veelzijdigheid en je zult zien deze pompoen recepten vervelen nooit. Dus, deze week 5 x pompoen op het menu: van salade en pasta tot soep en stoofschotels.
Welke wijn bij pompoen recepten?
Natuurlijk altijd met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…
MAANDAG
Pompoen is bij uitstek geschikt voor een Meatless Monday. Ik kies voor de herfstige linzensalade met geroosterde pompoen. Een recept dat ik voor het tijdschrift van Gall & Gall heb geschreven. Absoluut van mijn favoriete maaltijdsalades.
DINSDAG
Voor de dinsdag een onweerstaanbare lamscurry met een Indiaas tintje. Mangochutney is hier het geheim. Je hebt er even tijd voor nodig, maar de oven doet het werk. Een recept afkomstig uit het heerlijke kookboek Doordeweeks ( nu slechts € 9,99!) van de Britse tv-kok Hugh Fearnley-Whittingstall.
WOENSDAG
Woensdag, gehaktdag! Ik gebruik geen gehakt, maar verse worst die in plakjes wordt gesneden. Echt een heerlijk gerecht met een Italiaans tintje: Gnocchi met pompoen en worst. Staat in 35 minuten op tafel! En luister ook even naar het prachtige lied van Nathalie Merchant (zie recept).
DONDERDAG
Nog een keertje stoven deze week, maar nu met rundvlees. Deze stoofschotel met pompoen is een toppertje. Gebruik een flespompoen, want die hoef je niet te schillen.
VRIJDAG
Als je aan pompoen denkt, denk je aan soep. Dus speciaal voor het weekend: pompoensoep met kokosmelk en sinaasappel. Die past op elk moment van de dag met mooie intense smaken.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Benieuwd geworden naar mijn e-book?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-kookbook van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-
Zin in een herfst stoofpot deze week? Hier vind je er 5!
BEWAAR DIT WEEKMENU MET POMPOEN RECEPTEN OP PINTEREST!
Wil je het weekmenu met pompoen gerechten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen