Morgen start alweer de VIERDE editie van de Nationale Week Zonder Vlees (8 t/m 14 maart)! Het is een initiatief van ondernemende Isabel Boerdam van de website De Hippe Vegetariër. Inmiddels doen er maar liefst 2,4 miljoen mensen mee aan deze week, vertelt zij enthousiast. En dat is een geweldig succes. Natuurlijk doen wij ook mee. Dus deze week niet alleen een Meatless Monday. Nee, deze week een Meatfree Week met 5 gevarieerde WEEK ZONDER VLEES recepten van I Love Food & Wine. En kijk hoe lekker verrassend dat kan zijn. Kijk hier voor meer informatie over de Nationale Week Zonder Vlees 2021
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op onze vaste meatless monday starten we met een heerlijke Indonesische omelet. Een recept afkomstig uit het inspirerende kookboek De Smaak van Sawa. Erbij een frisse atjar (zoetzuur groentemengsel). Staat in 30 minuten op tafel. Je eet je vingers erbij op.
DINSDAG
Op dinsdag maken we deze verrukkelijke enchilada’s. Gevuld met een groentemengsel, zoete aardappel en zwarte bonen. Zo boordevol smaak, je mist het gehakt totaal niet. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, want het is de moeite meer dan waard!
WOENSDAG
Op woensdag reizen we naar het zonnige zuiden voor de gnocchi met spruitjes en boerenkoolpesto. Twee Hollandse groenten omgetoverd tot een Italiaanse specialiteit. Mozzarella maakt het smeuïg. Een zeer verrassend winters gerecht dat in 25 minuten op tafel staat. Komt gegarandeerd op je favorietenlijst.
DONDERDAG
Ook een liefhebber van KAPSALON? Probeer vandaag dan eens deze vegetarische versie. Knapperige zoete aardappelfrietjes bedekt met vegetarische shoarma, kaas en een ruime saladetopping. Erbij een zelfgemaakte friszure knoflooksaus. Als eenmaal dit hebt ontdekt, wil je nooit meer anders.
VRIJDAG
In het weekend hebben we meer tijd. Maak dan eens deze cannelloni gevuld met spinazie en feta. Het is een heerlijke ovenschotel; avocado zorgt voor body en de tomatensaus is heerlijk puur en friskruidig. Recept uit het kookboek De Flexikok van Veerle den Brabander.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer vegetarische recepten nodig? Hier vind je de vijf vegetarische week zonder vlees recepten van 2020.
BEWAAR DIT FAVORIETE WEEK ZONDER VLEES RECEPTEN OP PINTEREST!
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen