Weekmenu #10

5x Week zonder Vlees 2021

Morgen start alweer de VIERDE editie van de Nationale Week Zonder Vlees (8 t/m 14 maart)! Het is een initiatief van ondernemende Isabel Boerdam van de website De Hippe Vegetariër. Inmiddels doen er maar liefst 2,4 miljoen mensen mee aan deze week, vertelt zij enthousiast. En dat is een geweldig succes. Natuurlijk doen wij ook mee. Dus deze week niet alleen een Meatless Monday. Nee, deze week een Meatfree Week met 5 gevarieerde WEEK ZONDER VLEES recepten van I Love Food & Wine. En kijk hoe lekker verrassend dat kan zijn. Kijk hier voor meer informatie over de Nationale Week Zonder Vlees 2021

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

 MAANDAG

Op onze vaste meatless monday starten we met een heerlijke Indonesische omelet. Een recept afkomstig uit het inspirerende kookboek De Smaak van Sawa. Erbij een frisse atjar (zoetzuur groentemengsel). Staat in 30 minuten op tafel. Je eet je vingers erbij op.

Dadar boemboe manis asin
Dadar boemboe manis asin, oftewel gekruide omelet

DINSDAG

Op dinsdag maken we deze verrukkelijke enchilada’s. Gevuld met een groentemengsel, zoete aardappel en zwarte bonen. Zo boordevol smaak, je mist het gehakt totaal niet. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, want het is de moeite meer dan waard!

Enchilada's met zoete aardappel
Enchilada’s met zoete aardappel

WOENSDAG

Op woensdag reizen we naar het zonnige zuiden voor de gnocchi met spruitjes en boerenkoolpesto. Twee Hollandse groenten omgetoverd tot een Italiaanse specialiteit. Mozzarella maakt het smeuïg. Een zeer verrassend winters gerecht dat in 25 minuten op tafel staat. Komt gegarandeerd op je favorietenlijst.

Gnocchi met spruitjes en boerenkoolpesto uit Winterkeuken van Colette Dike
Gnocchi met spruitjes en boerenkoolpesto

DONDERDAG

Ook een liefhebber van KAPSALON? Probeer vandaag dan eens deze vegetarische versie. Knapperige zoete aardappelfrietjes bedekt met vegetarische shoarma, kaas en een ruime saladetopping. Erbij een zelfgemaakte friszure knoflooksaus. Als eenmaal dit hebt ontdekt, wil je nooit meer anders.

Vegetarische kapsalon met zoete aardappel en knoflooksaus
Vegetarische kapsalon met zoete aardappel en knoflooksaus

VRIJDAG

In het weekend hebben we meer tijd. Maak dan eens deze cannelloni gevuld met spinazie en feta. Het is een heerlijke ovenschotel; avocado zorgt voor body en de tomatensaus is heerlijk puur en friskruidig. Recept uit het kookboek De Flexikok van Veerle den Brabander.

Cannelloni gevuld met spinazie, feta en avocado uit het kookboek De Flexikok van Veerle den Brabander
Cannelloni gevuld met spinazie, feta en avocado

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Week 10 Week zonder vlees
Week 10 2020 Week zonder vlees

Nog meer vegetarische recepten nodig? Hier vind je de vijf vegetarische week zonder vlees recepten van 2020.

 

 

 

 

BEWAAR DIT FAVORIETE WEEK ZONDER VLEES RECEPTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

5 favoriete vegetarische recepten van I Love Food & Wine. Uitgezocht voor het weekmenu voor de Nationale Week zonder Vlees 2021. Want vegetarisch koken is leuke, lekker en gemakkelijk. #vegetarisch #weekmenu #weekzondervlees #doordeweeks #isabelboerdam