Vegetarisch

I Love Food & Wine WEEKMENU #9

Al gehoord van de Nationale Week Zonder Vlees? Nou, die begint dus morgen! Van 5 tot en met 11 maart staan vegetarisch gerechten in de hoofdrol. Het is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. Daar doen we dus aan mee. En kijk naar dit vleesloze weekmenu van I Love Food & Wine en je ziet meteen hoe verrassend en gevarieerd zo’n week kan zijn. En, bij al deze heerlijke vegetarische gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties versterken het geluksgevoel aan tafel. 

MAANDAG 

Op onze vaste meatless monday-starten we met de Koreaanse gebakken tofu (tahoe) met pittige saus. Op deze manier is tahoe een feest. Zeker proberen waard. Geen zin in tahoe, dan kun je op meatless monday kiezen voor de spinazierisotto uit het kookboek Leafs van Carola de Kanter: spinazierisotto met pompoencrème. Komt morgenochtend online!

Koreaanse Tofu
Koreaanse Tofu

DINSDAG

Op dinsdag eten we een chili sin carne, maar gemaakt met sinaasappel en verschillende soorten bonen. Staat in een half uur op tafel. Echt hééérlijk. Mmm…

Chili sin carne
Chili sin carne

WOENSDAG

Op woensdag maken we een pizza met groenten en spiegelei. Niet moeilijk om te maken, want je gebruikt een kant-en-klare pizzabodem. Die beleg je met spinazie en champignons. De oven doet het werk…

Pizza met spinazie en ei
Pizza met spinazie en ei

DONDERDAG

Op donderdag heerlijk gevulde auberginerolletjes. Heerlijk smeuïg en prachtig om te zien. De rolletjes zijn gevuld met pasta.

Met pasta gevulde aubergine
Met pasta gevulde auberginerolletjes

VRIJDAG

Op vrijdag een van mijn favorieten van de website: Griekse spinazietaart. Dit is een aanrader. Echt heerlijk!

Griekse spinazietaart
Griekse spinazietaart

Meer heerlijke vegetarische recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *