Wat eten we de komende week? Crisis alom, de energieprijzen rijzen de pan uit. We moeten op de kleintjes gaan letten. Zorgeloos lekker koken is easy. Maar heb je een kleiner budget te besteden dan is wat lastiger. Toch kun je ook met weinig geld een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Gebruik zoveel mogelijk seizoensproducten en wat vaker vegetarisch. Dus deze week letten we op de kleintjes: 5x goedkoop en toch lekker. Bovendien staat alles ook nog eens heel snel op tafel. Wat wil je nog meer?
Bij al deze goedkope gerechten voor een klein budget drink je misschien toch een lekker glaasje wijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.
Zoals altijd starten we met de Meatless Monday. Vandaag met een snelle frittata met ui en tijm. Lekker met gebakken krieltjes. Staat in een kwartiertje op tafel.
Op dinsdag een snelle pasta met bloemkool; een groente van dit seizoen. Niet helemaal vegetarisch, want ansjovis is hier de smaakmaker. Wel heel snel op tafel en waanzinnig lekker.
Woensdag, gehaktdag! Uit het kookboek: ‘Lukt altijd’ komt dit recept van gehaktballetjes met koriander. Heel gemakkelijk om te maken. Lekker met rijst en een salade.
September is de maand van de kolen. Toch is boerenkool nog maar net in de winkel. Tijd om boerenkool met bruine bonen en worst te maken. Goed voor de portemonnee.
Geef een reactie