Budget

I Love Food & Wine WEEKMENU #37

Vakantie achter de rug, kinderen weer naar school. We moeten weer even op de kleintjes gaan letten. Zorgeloos lekker koken is easy. Maar heb je een kleiner budget te besteden dan is het wat lastiger. Toch kun je ook met weinig geld een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Gebruik zoveel mogelijk seizoensproducten en eet wat vaker vegetarisch.  Dus deze week letten we op de kleintjes: 5x goedkoop maar lekker.

Natuurlijk wel met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

MAANDAG

Zoals altijd starten we met de Meatless Monday. Vandaag met een snelle frittata met ui en tijm. Lekker met gebakken krieltjes. Staat in een kwartiertje op tafel.

Snelle frittata met ui en tijm
Frittata met ui

DINSDAG

Op dinsdag een snelle pasta met bloemkool; een groente van het seizoen. Niet helemaal vegetarisch, want ansjovis is hier de smaakmaker. Wel heel snel op tafel en waanzinnig lekker.

Pasta met bloemkool
Pasta met gebakken bloemkool

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag! Uit het kookboek: ‘Lukt altijd’ komt dit recept van gehaktballetjes met koriander. Heel gemakkelijk om te maken. Lekker met rijst en een salade.

Gehaktballetjes met koriander
Gehaktballetjes met koriander

DONDERDAG

September is de maand van de kolen. Toch is boerenkool nog maar net in de winkel. Tijd om boerenkool met bruine bonen en worst te maken. Goed voor de portemonnee.

Boerenkool en bonen in een pannetje met rookworst
Boerenkool met bonen en worst

VRIJDAG

Heerlijk simpel en goedkoop zijn deze Sambal goreng boontjes van Janneke Philippi. Bovendien zo gemaakt. Serveer er rijst bij.

 

Sambal Goreng boontjes
Sambal Goreng boontjes

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer makkelijke ideeën nodig? In mijn twee vorige snelle weekmenu’s , en die van vorige week staan nog meer mogelijkheden.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.