Uit het kookboek Pasta. Il Primo Piatto komt dit supersnelle gerecht: fusilli con tonno. Het is een kookboek boordevol basisrecepten, de zogenaamde echte ‘cucina povera’. Geschreven door Giovanni D’Apice uit Maastricht. Hij leerde koken bij zijn grootmoeder. Nu is hij een ware autoriteit op het gebied van pasta. En deze pasta is zo eenvoudig te maken; dat kan echt iedereen! Zorg ervoor dat je hem serveert in een mooi bord en je steelt alsnog de show. Dit pastagerecht staat in 10 minuten op tafel. Wat wil je nog meer doordeweeks?
Welke wijn bij fusilli con tonno?
Bij een eenvoudig recept schenk je een eenvoudige wijn. In dit geval het liefst een witte. Kies voor een Italiaan: bijvoorbeeld een Soave of een Vermentino. De frisse zuren sluiten aan op de lichtzure kappertjes en kruidige van de basilicum.
2 personen | 10 minuten |
Ingrediënten
- 150 gram fusilli
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blikje tonijn in olijfolie (160 gram)
- 3 eetlepels kappertjes
- zout, peper
- 1 hand basilicumblaadjes
Stap 1
Kook de fusilli in ruim water met zout beetgaar volgens gebruiksaanwijzing. Snipper intussen de ui.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui 2 minuten. Roer de tonijn (met olie en al) erdoor en verwarm nog 2 minuten. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Giet de fussili af en meng door de tonijn. Garneer met basilicum. Lekker met Parmezaanse kaas en een gemengde salade.
Bestellen kun je hier:
Titel : Pasta. Il Primo Piatto
Auteur : Giovanni D’Apice
Uitgever : Uitgeverij Lannoo
ISBN : 978 940 1449 236
Prijs : € 29,99
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie