Weekmenu #5

5x Favorieten van Ninah

Wat wil je eten deze week vroeg ik aan mijn dochter? Wat zijn jouw favorieten op I Love & Wine? Dat was geen moeilijke vraag, want de toprecepten rolden meteen binnen op Whatsapp. Dus deze week ‘De keus van Ninah’!

Ninah en Jolande in FrankrijkDaar hoort natuurlijk ook een glas bijpassende wijn bij (uiteraard houdt zij ook van wijn hoe kan het ook anders met zo’n moeder!). Ga naar het recept voor mijn wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer gezellige momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday kiest ze voor de Aardappelcurry van Sibrecht. ‘Sinds vorig jaar ben ik echt fan geworden van Indiaas eten. Dat komt mede door dit heerlijke, vegetarische gerecht!’, vertelt ze enthousiast. Laat je niet afschrikken door de lange lijst ingrediënten, want inderdaad is curry meer dan verrukkelijk.

Sibrechts aardappelcurry
Aardappelcurry met linzen

DINSDAG

‘Mmm, jummie! Lekker romig en met lekkere groentjes’; zo omschrijft ze deze Kip in roomsaus. Officieel heet dit gerecht Geschnetzelte. ‘Een heerlijke winterse maaltijd voor de dinsdag’ is haar commentaar. Dus die kan ook op de boodschappenlijst. Staat in 20 minuten op tafel.

Geschnetzeltes
Geschnetzelte: Kipreepjes in roomsaus

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Dan kiest ze voor een Italiaanse klassieker: Pasta met bolognesesaus. ‘Met deze Bolognese op je bord waan je je in Italië… Ik krijg meteen zin om een vakantie te gaan boeken!’. Nou, wij ook natuurlijk. Zodra Corona voorbij is, stappen we in de auto.

Bolognesesaus
Spaghetti met de beste bolognesesaus ever…

DONDERDAG

Op donderdag blijven we nog even in Italië. Ninah: ‘Een risotto mag niet ontbreken deze week. Dit is een van mijn favorieten: risotto met paddenstoelen en selderij!’

Paddenstoelenrisotto met selderij
Niet te zware risotto met paddenstoelen

VRIJDAG

Voor het weekend kiest ze voor Zalm uit de oven. ‘Dit is ook echt lekker: zalm, spinazie en bladerdeeg’, vertelt ze enthousiast. ‘Ik houd namelijk echt van bladerdeeg!’. Helemaal mee eens. Je krijgt er direct zin in. Staat vandaag meteen op tafel…

Zalm in bladerdeeg
Zalm in bladerdeeg

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 52 toppers 2020Benieuwd naar de 11 favorieten van 2020? Die vind je hier.

 

 

 

BEWAAR DIT FAVORIETE WEEKMENU VAN NINAH OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

5 favoriete recepten van I Love Food & Wine van mijn dochter Ninah. Van spaghetti bolognese, risotto met paddenstoelen tot aardappelcurry en zalm in bladerdeeg. Uiteraard met een bijpassend glas wijn. #favoriet weekmenu #winters #toprecepten

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *