7 slimme tips

Hoe voordelig kun je nog gezond eten tegenwoordig?

‘Mijn boodschappen worden steeds duurder’! Het is al vaker onderwerp van discussie geweest, en de laatste tijd begint dit gesprek weer op gang te komen. We zien allemaal dat de prijzen in de supermarkten een stuk hoger liggen dan bijvoorbeeld een jaar geleden. Alles is duurder geworden. Wat ook opvalt, is dat de ongezonde voeding een stuk minder snel in prijs stijgt dan de gezonde voeding. Je wilt natuurlijk genieten van lekkere recepten, maar als je op de kleintjes moet letten in de portemonnee ben je toch sneller geneigd om dan maar voor iets ongezonds te kiezen. Kun je eigenlijk nog wel gezond én voordelig eten in deze tijd? Deze 7 tips zorgen voor een gezonder leven.

Gezond eten tegen een lagere prijs is mogelijk

Laten we maar gewoon meteen beginnen met het goede nieuws, want gezond eten tegen een lagere prijs is zeker mogelijk. Er zijn namelijk een aantal dingen die je kunt doen om de prijs per maaltijd lager te houden.

Op de eerste plaats is het goed om slim in te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld een mooi bedrag besparen door te kiezen voor seizoensgebonden producten. Daarnaast helpt het uiteraard ook om goed te kijken naar aanbiedingen, waarmee je ook een leuk bedrag op je aankopen kunt besparen.

Creatief koken en restjes gebruiken

We raken makkelijk een beetje vastgeroest in recepten die we gewend zijn om te maken. Ga je bijvoorbeeld macaroni maken? Dan ben je misschien wel gewend om hier gehakt, een groentepakket en een kruidenzakje in te doen. Zo maak je het altijd, dus waarom zou je dat anders doen? Nou, om te besparen bijvoorbeeld.

Koop eens een wat grotere hoeveelheid groente, zoals een kilo wortelen, en gebruik een deel van deze wortelen voor in je macaroni. De rest kun je morgen gebruiken voor een ander gerecht. Zo gooi je niets weg en vul je je macaroni eens op een andere manier.

Ga eens creatief koken en combineer producten die je anders misschien niet zou kiezen, maar die nu een stuk voordeliger zijn. Heb je restjes over? Bedenk eens hoe je die kunt toevoegen aan je maaltijd van morgen!

Maaltijdboxen kunnen ook een mooie optie zijn

Je hebt natuurlijk niet alleen te maken met de hogere prijzen van producten in de supermarkt, maar een bezoek aan de supermarkt kost ook tijd. Deze tijd hebben we niet altijd en ook dat zorgt ervoor dat we sneller naar een vlotte, vaak ongezonde hap pakken. Komt dit bij jou vaak voor? Dan kunnen maaltijdboxen zeker een goed alternatief bieden. Check bijvoorbeeld eens de Hello Fresh prijzen en ontdek dat je best voordelig kunt genieten van verse, gezonde maaltijden, en dat zonder bezoek aan de supermarkt!

Alle tips nog even samengevat:

Om gezond én voordelig te eten, zijn dit de  tips die je kunt onthouden

  1. Slim inkopen doen:
  • Focus op seizoensgebonden producten om geld te besparen.
  • Zoek naar aanbiedingen in de supermarkt om voordelig inkopen te doen.
  1. Creatief koken en restjes gebruiken:
  • Probeer niet altijd vast te houden aan de uitgeschreven recepten. Door creatief te zijn met ingrediënten, kun je soms ook slim geld besparen.
  • Koop grotere hoeveelheden van een product (bijv. een kilo wortelen) en gebruik een deel voor je maaltijd en de rest voor andere gerechten om verspilling te voorkomen.
  • Combineer producten die je normaal niet zou kiezen maar die voordeliger zijn, en bedenk hoe je restjes kunt integreren in je volgende maaltijd. (Denk aan de zogenaamde ‘buitenbeentjes’!
  1. Overweeg maaltijdboxen:
  • Maaltijdboxen, zoals Hello Fresh, kunnen een goede optie zijn om tijd te besparen en toch gezonde maaltijden te eten.
  • Maaltijdboxen bieden vaak verse, gezonde ingrediënten voor maaltijden tegen een redelijke prijs, zonder dat je naar de supermarkt hoeft.

Extra inspiratie nodig? Bekijk nog even dit weekmenu met 5x gezond eten met meer groenten!

Weekmenu 10 gezond eten met veel groenten
5x gezond eten met meer groenten

Door deze strategieën toe te passen, kun je niet alleen geld besparen, maar ook bijdragen aan een duurzamere levensstijl en genieten van het plezier en de voldoening die komt met het bereiden en eten van gezonde, zelfgemaakte maaltijden.