Weekmenu #37

10 x lekker & gezond met Pascale Naessens (koolhydraatarm)

Pascale Naessens blijft favoriet op I Love Food & Wine! Deze maand ligt er een nieuw kookboek in de winkel: ‘Ik eet zo graag, deel 2’. Met 80 nieuwe low-carb gerechten, voor elk wat wils. Typische Pascale Naessens recepten, allemaal even lekker, maar ook nog eens eenvoudig om te maken en gezond. Dus deze week zetten we Pascale in de schijnwerpers met maar liefst 10 recepten van haar hand. Kies maar uit wat jij lekker vindt deze week.

Pascale in de keuken uit het kookboek Ik eet zo graag, deel 2
Portret Pascale

Meer weten over Pascale en haar kijk op een gezond leven. Lees hier mijn interview!

Natuurlijk drink je bij al deze Pascale Naessens recepten ook een bijpassend glas wijn. Het wijnadvies van I Love Food & Wine vind je op de pagina van elk recept. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

Spinazie met tomaat en halloumi

Op Meatless Monday eten we spinazie met tomaat en halloumi uit haar kookboek Nog eenvoudiger met vier ingrediënten. Halloumi (een soort witte kaas) is een favoriet ingrediënt van Pascale. Let op: dit is een recept voor singles. Maar heel gemakkelijk uit te breiden naar meer personen. Staat in 10 minuten op tafel!

Spinazie met halloumi en tomaat
Spinazie met halloumi en tomaat

Witlof in Serranoham

Op dinsdag koken we witlof in Serranoham. Erbij een heerlijke knolselderijpuree. Bovenop een salsa van noten en peterselie. Waanzinnig lekker. Komt uit haar kookboek Pure Pascale 2.

Witlof met Serranoham en knolselderijpuree van Pascale Naessens
Witlof met Serranoham en knolselderijpuree

Warme feta met groenten en pecannoten

In haar kookboek Ketokuur laat Pascale de verschillen zien tussen koolhydraatarm en ketogeen. Dit lunchgerecht Warme feta met groenten en pecannoten is ketogeen. Maar met een omeletje erbij maak je er in een handomdraai een koolhydraatarme maaltijd van. Verrassend lekker.

Warme feta met gebakken groenten en pecannoten uit kookboek Ketokuur van Pascale Naessens
Warme feta met gebakken groenten en pecannoten uit Ketokuur 1

Kaasschnitzel in sesamzaad

Opnieuw spinazie en halloumi op het menu. Dit keer heel spannend door Pascale verwerkt tot een schitterend gerechtje met een Aziatische touch:  kaas schnitzel in sesamzaad. Voldoende voor 2 personen. Staat in 15 minuten op tafel.

Kaas schnitzel: Gepaneerde halloumi met sesamzaad met spinazie van Pascale Naessens. Uit het kookboek Nog eenvoudiger 2
Gepaneerde halloumi met sesamzaad met spinazie

Zalm in gekruide kokoksmelk

Deze zalm in gekruide kokosmelk is echt iets voor liefhebbers van de Thaise keuken. Een mild recept uit het kookboek Echt Eten. Een feestelijk visgerecht dat in 20 minuten klaar is. Recept voor 4 personen. Lekker met beetgare haricots verts.

Zalm in kokosmelksaus van Pascale Naessens voor het pure kerstmenu in E-book
Zalm in gekruide kokosmelksaus

Broccolitaart met mozzarella

Wil je vegetarisch eten, zet dan deze hemelse broccolitaart met eieren en mozzarella op het menu. In 40 minuten op tafel. Serveer met een groene salade. Recept is voor 2 tot 3 personen. Komt het kookboek Pure Pascale 2.

Broccolitaart met mozzarella
Broccolitaart met mozzarella

Vis in groene curry met spinazie

Pascale houdt van de Aziatische keuken. Dat zie je ook terug in lekkere snelle recept vis in groene curry met spinazie. Staat in 10 minuten op tafel met maar 4 ingrediënten. Komt uit het kookboek: Nog eenvoudiger.

Vis met spinazie en groene curry
Vis met spinazie en groene curry

Kip in romige preisaus

Houd je van gehakt? Maak dan eens deze koolhydraatarme gehaktballetjes van Pascale die ze maakt van kipgehakt. Let op: Recept voor 3 personen. Geef je er rijst bij, bij voorkeur zilvervliesrijst, dan is het voldoende voor 4 personen. Wel nog steeds gezond, alleen niet langer koolhydraatarm.

Gehaktballetjes van kip in preisaus uit het kookboek Nog eenvoudiger van Pascale Naessens
Gehaktballetjes van kip in romige preisaus

Grote garnalen met ras el hanout

Ook lekker en gezond: grote garnalen op z’n Marokkaans. Ze worden gestoofd in een tomatensaus met ras el hanout. Voldoende voor 3 personen. Staat in 20 minuten op tafel.

Garnalen met ras el hanout liggend
Garnalen met ras el hanout

Kalfs medaillons in mosterdsaus

Voor het weekend; geniet van deze kalfsmedaillons in mosterdsaus! Alles komt uit één pan. Ook dit is een recept voor 2 personen. Ben je met meer, gebruik dan 2 pannen.

Kalfsmedaillons met paddenstoelen
Kalfsmedaillons met paddenstoelen

Het kookboek Ik eet zo graag, deel 2

Ik eet zo graag, deel 2 is het nieuwe kookboek van voedingsdeskundige Pascale Naessens. De best verkopende kookboekschrijfster van België. In dit kookboek staan opnieuw 80 koolhydraatarme gerechten. Nu met nog meer groenten. Alle gerechten zijn origineel, eenvoudig en gezond.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover Ik eet zo graag van Pascale NaessensTitel : Ik eet zo graag, deel 2
Auteur : Pascale Naessens
Uitgever : Uitgeverij Lannoo
ISBN : 978 94 0148 5197
Prijs : € 26,99

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 33 Zomers kh-armNog meer koolhydraat-arme recepten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.