Geschnetzeltes

Voor het weekend
Perfecte Geschnetzeltes (kip in roomsaus)

Ben je op zoek naar heerlijk snel-klaar gerecht voor dit weekend? Deze kipreepjes in romige paddenstoelensaus zijn een succesnummer bij mij in huis. Uitgangspunt is het traditionele Zwitserse gerecht Geschnetzeltes (betekent in reepjes). Dit is een ragout van kalfsvlees met een pittige romige saus.  Maar met kip of varkensvlees is het net zo lekker. Extra voordeel: het staat in 25 minuten op tafel!  

Welke wijn drinken we bij Geschnetzeltes?

Daar past een glas Chardonnay met wat hout fantastisch bij. Ook de Zuid-Afrikaanse chenin blanc van Rijks is geen slechte keus.  Beide wijnen zijn vol met toch nog frisse zuren. En net dat kleine beetje citroenrasp in de saus matcht dan uitstekend.

Muziek: Ludovico Einaudi met Tu Sei, een lievelingsnummer van mijn zoon.

4 personen25 minuten
 

Ingrediënten

  • 500 g biologische kipfilet, in reepjes
  • zout, versgemalen peper
  • 50 g boter
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el bloem
  • ¼ l slagroom
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Stap 1

Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Brede plakjes eventueel in lengte halveren. Bestrooi met zout en versgemalen peper. Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de kipfilet snel rondom gaar en bruin in ca. 5 minuten. Schep uit pan en bestrooi met tijm. Houd warm.

Stap 2

Voeg aan het achtergebleven bakvet ui, knoflook en champignons toe. Bak tot het vocht verdampt is. Voeg witte wijn en bloem toe en roer de aanbaksels los. Voeg de slagroom toe en warm mee tot een mooie saus ontstaat. Breng op smaak met bouillonpoeder, citroenrasp, zout en peper. Schenk de saus over de kipreepjes. Bestrooi met fijngehakte peterselie. Lekker met witte rijst en doperwten met gestoofde winterwortel. In Zwitserland eten ze geschnetzeltes met rösti.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&1 2013
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

Bewaar dit recept nu op PInterest en maak het later

Recept voor een makkelijk en snel hoofdgerecht met kip. kipreepjes in romige paddenstoelensaus of Geschnetzeltes. Dit is een een ragout van kalfsvlees met een pittige romige saus. Maar met kip of varkensvlees is het net zo lekker. Extra voordeel: het staat in 25 minuten op tafel!

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Geschnetzeltes
Geplaatst op
Bereidingstijd
Waardering
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *