Weekmenu #47

5x alle dagen maaltijdsoep

Wat gaan we eten de komende week? HOMEMADE SOEP! Soep smaakt mij altijd, op elk moment van de dag. Maar zeker in de herfst en winter. Heerlijke geuren vullen de keuken als je soep gaat maken, zeker als je ook nog zelf bouillon trekt. Bekijk dit recept van zelfgemaakte groentebouillon; helemaal niet moeilijk om te maken. Maar deze week eten we elke dag een goed gevulde makkelijke maaltijdsoep; van bruine bonensoep tot Thaise garnalensoep. Eigenlijk verveelt het nooit.

En bij al deze overheerlijke makkelijke maaltijdsoep mag een glas wijn zeker niet te ontbreken. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG Tomatensoep met feta

Op Meatless Monday starten we met tomatensoep met bonen en feta. Eenvoudig te maken, bijzonder smaakvol en goed voor de portemonnee. Staat in 30 minuten op tafel!

Tomatensoep met witte bonen en feta
Tomatensoep met witte bonen en feta

DINSDAG Bruine bonensoep met ui en courgette

Op dinsdag eten we een Hollandse klassieker met een twist: bruine bonensoep met uien! Een mix tussen Franse uiensoep en Hollandse bonensoep. Erbij gegratineerde sneetjes stokbrood met gruyèrekaas. Snel en hartverwarmend. In 35 minuten klaar.

Bruine bonensoep met courgette
Bruine bonensoep met courgette

WOENSDAG Thaise garnalensoep

Thailand is een van mijn favoriete vakantielanden. Nu even niet, maar met deze Thaise garnalensoep waan je je even in zomerse sferen. Komt uit het kookboek De Wereld Thuis: geweldig kookboek van Mascha Lammes en Ronald Giphart. Misschien een leuk Sinterklaascadeautje?

Tom Kha Kung
Tom Kha Kung; Thaise garnalensoep

DONDERDAG Aardappel-vissoep

Op donderdag eten we romige aardappel-vissoep. Mais en bacon geven bite aan deze heerlijke maaltijdsoep. Staat in 25 minuten tafel. Echt een aanrader!!!

Vissoep met aardappel en bacon
Aardappel-vissoep met bacon

VRIJDAG Goulashsoep

Voor het weekend kiezen we voor een Goulashsoep en croute. Hier ben je iets langer mee bezigl Eerst maak je die heerlijke dikke soep met groenten en rundvlees. Op het laatst dek je hem af met bladerdeeg. Even in de oven en klaar is Kees.

Goulashsoep en croute
Goulashsoep en croute

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 8 MaaltijdsoepZin in nog meer dampende makkelijke maaltijdsoep? Hier vind je er meer!

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5X WINTERSE MAALTIJDSOEP OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu makkelijke maaltijdsoepen. Hartverwarmend comfortfood: 5 heerlijke maaltijdsoepen die ook nog eens heel snel klaar zijn. Van bruine bonensoep tot Thaise garnalensoep. Soep smaakt op elke moment van de dag. #soep #maaltijdsoep #winter #comfortfood