Worldwide Wednesday

Californische hamburger

Gegrilde hamburger aangekleed met avocado; dat is een Californische hamburger. Beide ingrediënten zijn daar een hot item. Uiteraard maak je de hamburgers helemaal zelf van kalfs- of rundvlees. De rozijnen zorgen voor lekker zoetje. Natuurlijk kun je ze ook op de barbecue leggen ipv bakken in de grillpan. Hopelijk wordt het nu echt zomer…

Welke wijn drinken we bij een Californische hamburger?

De BBQ-wijn bij uitstek is een pinotage uit Zuid-Afrika. Maar ook een sappige merlot uit Languedoc  of een rode Rhône passen als een huis.

4 personen35 minuten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1 grote rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram kalfs- of rundergehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 limoen
  • 1 rijpe avocado
  • 2 vleestomaten
  • 1 theelepel fijngehakte salie
  • olie
  • 8 zachte witte broodjes
  • 40 g rucola

Stap 1

Wel de rozijnen enkele minuten in heet water. Snijd helft van de ui in ringen en snipper de andere helft. Vermeng de uiringen met de salie. Hak de knoflook fijn. Doe het gehakt in een kom en vermeng het met de gesnipperde ui, gewelde rozijnen, knoflook, mosterd, ei, paneermeel, zout en versgemalen peper. Kneed alles goed door elkaar en vorm er 8 niet te grote hamburgers van.

Stap 2

Rasp de helft van de limoenschil en pers de limoen uit. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en snijd het in plakjes. Besprenkel ze met limoensap en wat rasp. Snijd de tomaten in plakjes.

Stap 3

Verhit een grillpan en bestrijk hem met wat olie. Grill de hamburgers in ca. 6 minuten rosé. Keer ze af en toe. Snijd de broodjes open en rooster ze kort in een droge koekenpan.

Stap 4

Beleg de broodjes eerst met de plakken tomaat en leg er de hamburgers, avocado, rucola en uiringen op. Leg dan de kapjes van de broodjes erop. Lekker met tomatenketchup of mayonaise, losgeroerd met wat limoensap.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *