Fris houtgerijpt wit

Chenin blanc ‘Vatgegis’

In 2002 verhuizen de Nederlanders Eric Verhaak en Mariëtte Ras (met hun 2 dochters) naar Zuid-Afrika. Ze gooien het roer om van hun passie hun werk te maken: ze gaan wijn maken. Ze kopen het landgoed Groot Parys, aan de rand van Paarl. Met vallen en opstaan leren ze het vak en inmiddels hebben ze al heel wat mooie wijnen gemaakt!

Deze witte wijn met de naam ‘ Die Tweede Droom’ is een van hun bestsellers. De druiven (chenin blanc) groeien op een speciaal geselecteerd perceel met een bodem vol keien, aan stokken van minimaal 30 jaar oud. De wijn is ‘vatgegis’! Dat betekent dat de vergisting plaatsvindt op houten vaten. Daarna rijpt hij nog eens negen tot tien maanden op hout. Bovendien  werken Eric en Marriëtte volledig biologisch. En dat is te proeven… Wij geven een 7.9, Hamersma een 8.5!

Verfijnde elegantie

Deze chenin blanc is lichtgoudgeel, ruikt licht kruidig en een frisse geur van appel. Ga je eenmaal proeven dat merk je een minimale ‘touch’ van hout. De wijn heeft mooie zuren, is ronden heeft een verfijnde elegantie. De afdronk is lang, fris met een heel licht zoetje.

Wat eten we bij  Chenin Blanc ‘Die Tweede Droom’?

De Hartige taart met prei; dat smaakt heerlijk hierbij. Want de taart smaakt romig, heeft frisse zuren en het zoetje van de prei. De wijn met zijn frisse karakter naast het ‘tikkie’ hout,  combineert dan uitstekend! Of kies de andere variant van Franse bodem: Franse preitaart. Ook de pasta met sesamzaad en mascarpone doet het heel goed. Andere optie is kip: Citroenkip gevuld met mediterrane kaas.

Wat smaakt hier nog meer lekker bij?

Ook lekker bij stevige, gekruide gerechten met wit vlees of een stevige vis, verse pasta met een kruidenroomsaus, halfharde belegen kazen.

Meer heerlijke gerechten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.