Fris wit

7.8 pnt: Rheingau Riesling van Robert

Riesling uit de Rheingau; dat zegt al genoeg, dat betekent meteen kwaliteit. En Weingut Robert Weil is in dit kwaliteits-wijngebied een van de grote namen. Tegenwoordig is Wilhelm Weil, de achter-kleinzoon van oprichter Robert,  hier de eigenaar en wijnmaker. En wat voor eentje: in 1997 werd hij uitgeroepen tot ‘Winemaker of the Year’. Hij maakt dan ook fantastische rieslings. Deze Riesling Trocken is zijn instapper. Veel belangrijke wijnmensen (Jancis Robinson, Lars Daniëls, Harold Hamersma) zijn fan. Zo ook I Love Food & Wine. Nu te koop bij Vivino

Weingut Robert Weil behoort tot de top van de Rheingau, hét gebied voor kwaliteits-riesling in Duitsland. Op de capsule van de fles staat het kwaliteitssymbool  (VDP) van de adelaar met een tros druiven op de borst: het teken van het ‘Verbänd Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter’, een vereniging van Duitse toppproducenten waar Weingut Robert Weil bij is aangesloten.

Fris en toch vol

Wat meteen opvalt is de zuiverheid en mineraliteit in de neus. In de aanzet zeer fris met aroma’s van groene appel en citrus. Strak, maar toch vol van smaak. Een sinaasappelbittertje in de afdronk. Nu nog jong. Maar oudering zal hem zeker mooier maken. Kan blijven liggen tot 2021.

Wat eten we bij Riesling van Robert Weil?

Heerlijk verfrissend als  aperitief. Maar iets erbij eten kan ook. Fantastisch in combinatie met sushi en kreeft. Mooie frisse tegenhanger bij de wat zwaardere gerechten als de quiche met asperges, dille en zalm of gebraden parelhoen met rieslingcrème. Ook lekker in combinatie met zuurkoolgerecht of Aziatische gerechten zoals de zalmcurry met koriander.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.