Zwart sesamzaad heeft een heerlijke notensmaak. De smaak komt nog beter naar voren als je ze fijnmaalt en even kort bakt in roomboter. De mascarpone zorgt voor een heerlijke romige saus. Het is een van mijn favoriete snelle gerechten om klaar te maken op drukke dagen.
Welke wijn bij Pasta met zwart sesamzaad en mascarpone
4 personen | 20 minuten |
Ingrediënten
- 400 g verse tagliatelle of pappardelle
- 2 el zwarte sesamzaad
- 50 g roomboter
- 250 g mascarpone
- 100 g Parmezaanse kaas
Stap 1
Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Kook de pasta beetgaar volgens gebruiksaanwijzing
Stap 2
Mix de zwarte sesamzaad fijn in een blender of stamp ze fijn in een vijzel. Smelt de roomboter in een grote open pan met dikke bodem. Voeg de fijngemalen zwarte sesamzaad toe en bak kort op laag vuur. Voeg de mascarpone toe en meng alles goed toe je een mooie saus krijgt. Voeg de pasta toe en meng alles goed. Verdeel de pasta over 4 warme pastaborden. Snijd dunne schilfers van de Parmezaanse kaas met een dunschiller en verdeel over de pasta. Lekker met een gemengde salade met cherrytomaatjes. Serveer meteen, buon appetito!
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen