Worldwide Wednesday
Pasta met sesam en mascarpone

Zwart sesamzaad heeft een heerlijke notensmaak. De smaak komt nog beter naar voren als je ze fijnmaalt en even kort bakt in roomboter. De mascarpone zorgt voor een heerlijke romige saus. Het is een van mijn favoriete snelle gerechten om klaar te maken op drukke dagen. Wat drinken we erbij? Kijk op Wijn van de Dag!

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 400 g verse tagliatelle of pappardelle
  • 2 el zwarte sesamzaad
  • 50 g roomboter
  • 250 g mascarpone
  • 100 g Parmezaanse kaas

Stap 1

Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Kook de pasta beetgaar volgens gebruiksaanwijzing

Stap 2

Mix de zwarte sesamzaad fijn in een blender of stamp ze fijn in een vijzel. Smelt de roomboter in een grote open pan met dikke bodem. Voeg de fijngemalen zwarte sesamzaad toe en bak kort op laag vuur. Voeg de mascarpone toe en meng alles goed toe je een mooie saus krijgt. Voeg de pasta toe en meng alles goed. Verdeel de pasta over 6 warme pastaborden. Snijd dunne schilfers van de Parmezaanse kaas met een dunschiller en verdeel over de pasta. Lekker met een gemengde salade met cherrytomaatjes. Serveer meteen, buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *