Zoete taart
Iedereen verheugt zich op zoete taart als er iemand jarig is. Maar ook op andere feestelijke momenten; van een jubileum tot Pasen of Koningsdag, is iets zoets niet te versmaden natuurlijk. Zeker als zelf gaat bakken, dat laat je zeker iedereen watertanden. Denk maar eens aan een onweerstaanbare homemade vanillecake of een zomerse kersencake met kaneel, knapperige koekjes (de Goudse moppen of gemberkoekjes zijn zeer populair bij mij in huis). Maar ook de feestelijke taart zoals die van Ottolenghi doe het altijd goed. En zeker in Nederland dan ontvangt een echte Hollandse appeltaart altijd applaus. Ik voeg daar dan nog wat extra cranberries aan toe, dan wordt ie nog lekkerder. Al die bakrecepten zijn onweerstaanbaar.
Maar denk ook eens aan plaatgebak, baklava of een Charlotte met peren.
Bakken zonder oven kan natuurlijk ook heel goed. Dan gebruik je onder andere gelatine om het een en ander op te stijven. Een van onze lievelingen op I Love Food & Wine is de lemon meringue of de cheesecake met frambozengelei.
Laat je inspireren door al onze heerlijke bakrecepten. Haal je deegroller, weegschaal en mixer voor de dag en bak, bak, bak. Want natuurlijk geven wij je alle tips & trucs in onze recepten, zodat er niet kan mislukken. Binnen de kortste keren ben je een volleerd thuisbakker die zonder problemen kan meedoen aan Heel Holland Bakt.
Al deze zoete lekkernijen en zijn geschikt voor bij de thee of koffie. Maar als dessert ook niet te versmaden. Drink er dan een lekkere dessertwijn bij. Welke? Bij elk recept vind je altijd een bijpassend wijnadvies.