Zin in aardbeien of frambozen? Voor het magazine Proef& van Gall & Gall heb ik dit supersnelle toetje/taartje bedacht: chocoladecake met frambozen. Speciaal voor bij een Ruby Port.
Welke wijn bij chocoladecake met frambozen?
De Ruby Port Reserve van het huis Kopke is zowel fruitig als krachtig. Dat past bij rood fruit, maar ook bij chocolade. Frisse frambozen accentueren het fruit in deze Port. Maar doordat deze port een aantal jaren gerijpt is op houten vaten past hij ook goed bij chocolade. Met andere woorden: chocoladecake met frambozen begeleid door een glaasje Ruby Port is een match made in heaven…
personen | 10 minuten |
Ingrediënten
- 4 plakjes chocoladecake
- slagroom uit een spuitbus
- verse frambozen
Stap 1
Steek een rondje uit 4 plakjes chocolade cake (bijv. met een glas of metalen ring). Bespuit met kleine rozetjes slagroom uit een spuitbus. Garneer met verse frambozen.
Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&5 2010
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen