Basisrecept

Goudse moppen; simpel recept

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Uit het kookboek ‘koekjes’, kookboek van het jaar 2012 komt dit zeer aangepaste recept van Goudse moppen. Een simpel koekje, zo gemaakt. Proberen waard.

Hoe dit recept tot stand kwam, dat lees je hier!

25 stuks25 minuten + 1 uur wachttijd

Ingrediënten

  • 125 g witte basterdsuiker
  • 200 g zachte roomboter
  • 1 eidooier
  • 2 citroenen, schil geraspt
  • ½ tl zout
  • 250 g bloem, gezeefd
  • kristalsuiker om te bestrooien

Stap 1

Meng de basterdsuiker met de boter, eidooier, geraspte citroenschil en het zout. Kneed de bloem erdoor en vorm een ‘staaf’ met een ø 3,5 cm.  Bestrooi je werkblad met kristalsuiker en rol de deegstaaf erdoor. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast opstijven.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de deegrol in plakjes* van 1 cm dikte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. (Doe dit in 2 sessies, anders liggen de koekjes te dicht op elkaar.) Bak de koekjes in ongeveer 15 à 20 minuten bruin en gaar.

*Natuurlijk kun je de koekjes ook uitsteken met koekjesvormpje, dan zijn ze meer gelijkvormig.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *