Basisrecept

Goudse moppen; simpel recept

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Uit het kookboek ‘koekjes’, kookboek van het jaar 2012 komt dit Goudse moppen recept. Een simpel koekje, zo gemaakt. Proberen waard.

Hoe dit recept tot stand kwam, dat lees je hier!

25 stuks25 minuten + 1 uur wachttijd

Ingrediënten

  • 125 g witte basterdsuiker
  • 200 g zachte roomboter
  • 1 eidooier
  • 2 citroenen, schil geraspt
  • ½ tl zout
  • 250 g bloem, gezeefd
  • kristalsuiker om te bestrooien

Stap 1

Meng de basterdsuiker met de boter, eidooier, geraspte citroenschil en het zout. Kneed de bloem erdoor en vorm een ‘staaf’ met een ø 3,5 cm.  Bestrooi je werkblad met kristalsuiker en rol de deegstaaf erdoor. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast opstijven.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de deegrol in plakjes* van 1 cm dikte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. (Doe dit in 2 sessies, anders liggen de koekjes te dicht op elkaar.) Bak de koekjes in ongeveer 15 à 20 minuten bruin en gaar.

*Natuurlijk kun je de koekjes ook uitsteken met koekjesvormpje, dan zijn ze meer gelijkvormig.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!