Ga terug
+ servings
Pistolet Garnaal
Pistolet met ei en Hollandse garnalen
Overheerlijk, maar simpel te maken broodje met ei, tomaten en Hollandse garnalen. Recept van topkok Sergio Herman.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • versgemalen zwarte peper
  • fleur de sel of zout
  • 4 eetlepels zure room
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 eetlepel bieslook fijngesneden
  • 4 verse pistolets
  • boter
  • 4 bladen kropsla
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 1 eetlepel dille fijngesneden

Instructies
 

  • Kook de eieren 6 minuten. Laat ze schrikken , pel ze en plet ze in een kommetje. Bestrooi met peper en fleur de sel. Roer de zure room los met peper en fleur de sel. Vermeng de tomaatblokjes met peper, fleur de sel en bieslook.
  • Snijd de broodjes open en besmeer ze met boter. Beleg met de kropsla, geplette eitjes, tomaat en garnalen. Schep de zure room erop en garneer met dille.

Voedingswaarde

Calorieën: 350kcal | koolhydraten: 35g | eiwit: 19g | vet: 15g | verzadigd vet: 7g | cholesterol: 190mg | vezels: 2g | suiker: 6g | vitamine C: 9mg