Op zondag smaakt een soepje altijd heerlijk! Zeker dit wortelsoepje met Aziatische inslag. Zowel lekker voor bij de lunch, als bij het diner. Serveer met stokbrood of een tosti.
Welke wijn bij Wortelsoep met gember en mango?
Voor vandaag een zwoele, maar frisse Gewurztraminer uit Zuid Afrika.
4 personen | 25 minuten |
Ingrediënten
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, in grove stukjes
- 12 bospeen, schoongemaakt en in stukjes
- 2 cm gember, geraspt
- 1 groentebouillontablet
- 300 ml mangosap (ik heb Appelsientje Mango gebruikt)
- peper en zout naar smaak
Garnering:
- chilivlokken
- kokosmelk
Stap 1
Verwarm in een grote pan de zonnebloemolie (of andere neutrale olie) en bak hierin de ui en knoflook even glazig, zonder te kleuren. Voeg dan de gember en de wortel toe en bak even mee. Voeg dan 1 liter water, bouillontablet en het mangosap toe. Laat ongeveer 15-20 minuutjes zachtjes koken tot de wortel goed gaar is.
Stap 2
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Garneer met wat chilivlokken en een beetje kokosmelk.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!