Lazy Sunday

Aardappeltaartjes ‘Pommes Anna’

Nog op zoek naar een leuk bijgerechtje met aardappel? Deze mini pommes Anna (bedacht in de 19de eeuw door de Franse chef Adolphe Dugléré) zijn misschien wat meer werk dan de standaard gekookte aardappels of gebakken aardappels, maar zijn een feest op tafel! Lekker bij een mooi gebakken stukje vlees of vis en een lekkere frisse salade. Zorg er wel voor dat de aardappels precies in de muffinvorm passen, anders gaan ze glijden.

4 personen1 uur

Ingrediënten

  • 12 (niet te grote) aardappels
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 50 gram ongezouten boter
  • peper en zout naar smaak
  • extra: muffinvorm met 12 holtes

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel de aardappels goed schoon, zodat er geen vuil of aarde meer aan zit. Snij de aardappels in 1 tot 1,5 mm dikke plakjes (gebruik een snijmachine of mandoline) en doe ze samen met de tijm (of rozemarijn), peper en zout in een grote kom.

Stap 2

Smelt in een steelpannetje de boter en doe bij de aardappels in de kom. Hussel alles voorzichtig zodat om alle plakjes aardappel een beetje boter en kruiden zit. Neem een muffinvorm, verdeel de plakjes aardappel over de 12 gaatjes en druk goed aan. Leg een vel aluminiumfolie over de vormpjes en zet ca. 30 minuten in de oven. Wanneer de vormpjes erg vol zitten met aardappel moet je misschien een iets langere baktijd aanhouden om alles gaar te krijgen.

Stap 3

Haal het aluminiumfolie eraf en zet 15 minuten terug in de oven. Zo krijgen ze een mooi knapperig bakrandje. Wanneer de Pommes Anna´s klaar zijn, haal ze uit de oven, maar wacht 5 minuten met het eruit halen van de aardappelstapeltjes. Dan kun je ze er gemakkelijker met een lepeltje uittillen.

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *