Little gem met biefstukreepjes

Lazy Sunday
Little gem met biefstukreepjes

Een Aziatisch borrelhapje voor de zondag: little gem gevuld met pittige biefstuk. Fris door sla, met een licht pittige vulling. In principe is het zo gemaakt, alleen moeten de biefstukreepjes wel een uurtje in de marinade staan. Dus op tijd aan beginnen (zet desnoods even een alarmbelletje aan). Dat moet toch lukken op een vrije zondagmiddag? Misschien kun je geen little gem krijgen, je kunt ook baby Romaine sla nemen.

12 stuks1 uur + 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • ½ theelepel gemberwortel, geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 200 gram biefstuk, in reepjes
  • 2 eetlepels olie
  • Garnering
  • 1 eetlepel fijngehakte rode peper
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd

Stap 1

Maak een marinade van: sambal, ketjap, gember en knoflook. Schep de biefstukreepjes erdoor en laat ca. 1 uur marineren.

Stap 2

Snij het stronkje van de Little Gems; zo kan je de losse blaadjes voorzichtig losmaken. Verhit de olie in een diepe (wok)pan en doe hierin de biefstukreepjes (inclusief marinade) en de wortel. Bak op hoog vuur een paar minuten zodat de biefstukreepjes gaar zijn en de marinade ingedikt is tot een saus.

Stap 3

Schep de biefstukreepjes met de saus en de wortel in een slablaadje en garneer met ringetjes bosui, rode peper en sesamzaadjes. Snel, lekker en simpel!

 

Welke wijn drinken we bij ‘gevulde slablaadjes’?

De gevulde slablaadjes smaken krokant door de sla en de wortel. Verder licht zoet door de ketjap en de wortel. De garnering met rode pepertjes bovenop bepalen de graad van ‘heetheid’. Hier past een frisse  en fruitige witte wijn lekker bij. Die kunnen goed op tegen het  kruidige van de biefstukreepjes. Ze verfrissen en hebben een ‘blussende’ werking.  Kies bijvoorbeeld voor de witte Gaillac of een sauvignon blanc. Maar ook de rosé van Laroche is een goed alternatief.

Kijk voor meer recepten van Jody Mijts op Ongewoon Lekker!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *