Fris en licht kruidig

Rosé de la Chevaliėre

Kwaliteit onder schroefdop

De Laroche familie maakt al sinds 1850 wijn in Chablis. Michel Laroche, de vijfde generatie, sluit zich in 1967 bij het familiebedrijf aan.  In 1995 koopt hij het landgoed Mas la Chevalière, net buiten Béziers, waar hij 45 hectare topwijngaarden aanplant. De diversiteit in terroir, klimaat en druivensoort zorgt ervoor dat hij een brede selectie wijnen kan produceren, variërend van verfrissende aperitiefwijnen tot rijke, goed gebalanceerde wijnen die tien jaar en langer kunnen worden opgelegd. Laroche legt sterk de nadruk op de kwaliteit in de wijngaard, van gemeentewijn tot Grand Cru. Hij zet de puntjes op de i door als een van de eersten in Frankrijk voluit te kiezen voor de schroefdop, zelfs voor sommige van zijn Grands Crus. Dat tekent de dynamiek van Michel Laroche en zijn bijzondere domein.

Gewoon lekker

Deze rosé heeft in de neus fris zomerfruit, komt in de mond zacht binnen en blijft dat ook. Lekker zacht en fris. Rood fruit, mooi droog, fris. Hij is lichtfilmend tot strak in de mond wat hem breed inzetbaar maakt bij diverse gerechten.

Waarom bij de ‘Pasta Rosso‘?

De belangrijkste ingrediënten van dit gerecht: tomatensaus en scampies, bieden beiden een stroef mondgevoel. Met daarnaast ook wel wel een fijne kruidigheid die past bij de wijn.

Wat smaakt daar ook lekker bij?

Deze wijn is een prima aperitief, maar daarnaast lekker bij salades met frisse smaken als die van bleekselderij.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.