Barrel Fermented

Lismore Sauvignon Blanc

Bij het vegetarische gerecht van deze maandag, courgettenoedels met paddenstoelen, kiezen we geen alledaagse wijn uit. Het is er een uit Greyton, Zuid-Afrika. Dat is eens iets anders dan het bekende Stellenbosch of Robertson! Greyton ligt tussen Robertson en Hermanus. Samantha O’Keefe is de naam van de eigenaar en wijnmaker aldaar op het Lismore Wine Estate. Het is een van de meest regenachtige delen van de Westkaap. Samantha is de pinonier die het aandurfde zich daar te vestigen. Die dame heeft lef! Afkomstig uit Californië maakt zij er nu de meest prachtige wijnen. Zoals deze Barrel Fermented Sauvignon Blanc.

Goede balans

De kleur is goudgeel. In de neus fris citrusfruit, naast kruisbes en een hint van vanille. Dat proef je allemaal terug. Het hout is aanwezig maar overvleugelt het fruit en de frisheid niet. De wijn is vol en rond en staat als een huis. De afdronk is lang en fris.

Waarom bij de ‘Courgettenoedels met paddenstoelen‘?

Het gerecht bevat veel zuur (citroenrasp en sap, zontomaatjes, ciderazijn). Dat is lastig en vraagt om een wijn die daar tegenop kan boksen. Deze Sauvignon Blanc kan dat. Hij heeft, net als het gerecht, behoorlijke (citrus)zuren, maar die worden in toom gehouden door het houtgebruik. De smaak van het hout en het ronde van de wijn passen ook goed bij de altijd wat aardse smaak van de paddenstoelen. Tot slot is hij voldoende fris bij de knapperige rauwe courgettenoedels.

Wat smaakt nog meer lekker bij deze Sauvignon Blanc?

Gemarineerde rauwe zalm met asperges; gebraiseerde tong; gestoomde heilbot met gebakken aubergine en tomaat.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.