Voor het weekend

Lamskoteletjes met dragon en sjalotjes

Het voorjaar is begonnen. Asperges en lamsvlees komen weer op tafel. Probeer voor het weekend deze heerlijke lamskoteletjes. Feestelijk, maar ook lekker makkelijk.  Voor bijpassende wijn kun je verschillende kanten op. Kijk maar naar de onderstaande adviezen. Direct online te bestellen.

4 personen1 uur

Ingrediënten

  • 2 lamsracks van 7 à 8 koteletjes
  • (zee)zout en versgemalen peper
  • 14 sjalotjes
  • 1 bosje verse dragon
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels olijfolie

Stap 1

Bestrooi de lamsracks met zout en peper. Buig ze rond en zet ze tegen elkaar aan. Bind de racks rondom vast met keukentouw, zodat een ‘kroon’ ontstaat of zet ze tegenover elkaar met de ‘vingers’ in elkaar. Pel de sjalotjes en halveer grote exemplaren. Hak de blaadjes van de dragon fijn (ca. 3 eetlepels). Pers de knoflook uit en roer de honing, 2 eetlepels olijfolie en dragon erdoor.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet de lamskroon in een braadslede of ovenschaal en bestrijk het vlees met het dragonmengsel (gebruik het hele mengsel). Braad de lamskroon ca. 10 minuten in de hete oven, zodat een bruin korstje ontstaat. Schakel de oven terug naar 180 °C. Schep de rest van de olie door de sjalotjes en verdeel ze rondom de lamskroon. Braad het geheel nog 15 tot 20 minuten tot het vlees rosé is.

Stap 3

Laat de lamskroon afgedekt met aluminiumfolie ca. 15 minuten rusten. Snijd het vlees aan tafel in koteletjes en serveer de sjalotjes erbij. Lekker met zelfgebakken patat frites en tuinerwtjes of peultjes.

 

Welke wijn bij…

Lamskoteletjes met dragon

Licht kruidige lamskoteletjes zijn lekker rosé gebakken. Dragon speelt een rol op de achtergrond. Je kunt bij dit gerecht zowel rosé als rood combineren. Kruidige rosé uit de Languedoc of Portugal; de frisse zuren in de rosé sluiten aan bij de dragon. Maar ook kruidig rood, zoals Rasteau van Chapoutier. Mooie zuren en kruidigheid die de dragon koesteren. Het is een sappige wijn die niet al te zwaar overkomt bij het sappige lamsvlees. Ook de Syrah van Ro-Rée is een goede keus.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.