Couscous met makreel

Fishermans Thursday
Couscous met makreel

Snel en makkelijk te maken, deze smeuïge couscous. De makreel in tomatensaus geeft er een verrassende smaak aan. Lekker als volledige maaltijd op een warme dag maar ook geschikt als salade bij het buffet op een feestje.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram couscous
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherry trostomaten
  • 1 bosje platte peterselie (20 gram)
  • 1 bosje basilicum (15 gram)
  • 1 bosje munt (15 gram)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • 2 blikjes makreelfilets in gekruide tomatensaus (125 gram)
  • Romaanse sla of ijsbergsla

Stap 1

Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing, roer het los met een vork en laat het iets afkoelen. Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd hem in kleine blokjes. Snijd de tomaatjes in vieren. Hak de kruiden fijn.

Stap 2

Meng de couscous met de komkommer, tomaat, kruiden, citroensap en olie. Breng op smaak met zout en peper. Schep de makreelfilets met tomatensaus losjes door de couscous. Verdeel de slabladeren over een platte schaal en schep de couscous erop.

 

Welke wijn bij…

Couscous met makreel

De makreel geeft de hele couscous een volle vissige smaak. Verder proef je de verschillende kruiden en de frisheid van de komkommer en tomaat. Hier past de kruidige rosé van Niepoort heel mooi bij; de frisse zuren sluiten mooi aan bij de komkommer en tomaat. Maar de rosé heeft ook body en biedt tegenspel aan de nootachtige couscous en stevige smaak van de makreel.

 

Meer visrecepten nodig? Kijk op de site van het visbureau.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *