Fishermans Thursday

Couscous salade met makreel

Snel en makkelijk te maken, deze smeuïge couscous salade. De makreel in tomatensaus geeft er een verrassende smaak aan. Lekker als volledige maaltijd op een warme dag maar ook geschikt als salade bij het buffet op een feestje.

Welke wijn bij couscous salade met makreel?

De makreel geeft de couscous een volle vissige smaak. Verder proef je de verschillende kruiden en de frisheid van de komkommer en tomaat. Hier past de kruidige Rosé van Niepoort heel mooi bij; de frisse zuren sluiten mooi aan bij de komkommer en tomaat. Maar de rosé heeft ook body en biedt tegenspel aan de nootachtige couscous en stevige smaak van de makreel.

Perfecte Wijn & Spijs combinatie: Portugese rosé van Kopke

€ 22,97

Kopke is vooral bekend om z’n mooi portwijn. Maar wist je dat ook een prachtige rosé maken, namelijk de Tinto Cao Rosé? In de geur bloemig met een vleugje sinaasappel. De smaak is rond, zacht kruidig met mooie rijpe fruitaroma’s. De frisse zuren in deze rosé boxen mooi op tegen de vetje van de makreel in deze kruidige couscoussalade.

Couscous met makreel

Couscous salade met makreel

Bereiding: 20 minuten
Snelle zomerse maaltijdsalade van couscous met veel verse kruiden. Makreel uit blik in tomatensaus erdoor en klaar is Kees.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 300 gram couscous
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherry trostomaten
  • 1 bosje platte peterselie 20 gram
  • 1 bosje basilicum 15 gram
  • 1 bosje munt 15 gram
  • 2 eetlepels citroensap
  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • 2 blikjes makreelfilets in gekruide tomatensaus 125 gram
  • romaanse sla of ijsbergsla
  • 50 gram gepelde pistachenoten

Bereiding
 

  • Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing, roer het los met een vork en laat het iets afkoelen. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de tomaatjes in vieren. Hak de kruiden fijn.
  • Meng de couscous met de komkommer, tomaat, kruiden, citroensap en olie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de makreelfilets met tomatensaus losjes door de couscous. Verdeel de slabladeren over een platte schaal en schep de couscous erop. Garneer met pistachenoten.

Meer visrecepten nodig? Kijk op de site van het visbureau.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept