Wijn met een bite

Portugese rosé

Bij de lasagne met tonijn kiest I Love Food & Wine een stevige, maar wel frisse rosé uit Portugal. Dirk van de Niepoort lanceerde zijn eerste rosé in 1999 om te bewijzen dat niet alleen rood een kwaliteitswijn kan zijn, maar ook rosé! Deze komt van oude stokken en is gefermenteerd in Frans eiken barriques (=vaten van 228 liter). Daarna volgde een rijping van zes maanden op roestvrijstalen vaten voordat hij gebotteld werd.

Ingetogen hout

Zalmroze van kleur, intense aroma’s van rood fruit, bloemen, wat rokerig en een prettige kruidigheid. De iets getoaste tonen van het houtgebruik zijn goed in balans met het toch frisse, mineralige karakter van de wijn. De afdronk is redelijk lang.

Waarom bij de ‘Lasagne met tonijn en courgette’?

Door de tonijn op water, de niet al te zware sauzen en de beetgare courgette is het gerecht lekker fris. Daar past een rosé goed bij. De lasagne is echter ook vol van smaak wat vraagt om een rosé met een bite, zoals deze Portugees.

Wat smaakt er nog meer lekker bij?

Een gegrild visje, stukje kalfsvlees of kip met een fris kruidensausje, salades als Caesar Salad, halfharde kazen b.v. Morbier. Of onze eerder gepubliceerde zeeduivel in sesamkorst.