Meatless Monday

Fluffy pancakes met frambozen: Easy + Speedy

Inspiratie nodig voor je Paasontbijt of Paasbrunch? Deze fluffy pancakes zijn supersnel gemaakt! En… echt hééél erg lekker.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Easy + Speedy. En in het intro zegt de Belgische schrijver Bart de Roekel het volgende:

Portret Bart de Roekel
Portret Bart de Roekel @Bram Debaenst

Kleine pannenkoekjes met verse kaas en frambozen, hoe lekker klinkt dat? En geef toe, wie valt er nu niet voor fluffy pancakes? Lekker met nog wat extra frambozen en agavesiroop erbij.’

 

Wat is magere verse kaas?

Bart de Roekel gebruikt in zijn Pancakes recept magere verse kaas in plaats van melk. Maar wat bedoelt hij dan? In België is magere verse kaas meestal gewoon magere kwark. Maar je kunt hier ook Italiaanse ricotta of hüttenkäse (oftewel cottage cheese) voor gebruiken. Mijn voorkeur ging uit naar ricotta. Dat is ook makkelijk, want dat koop je in bakjes van 250 gram. Resultaat: geweldig!

 

American pancakes bewaren

Deze kleine pannenkoekjes kun je ook heel goed van tevoren al bakken en tot de volgende dag bewaren. Verpak ze in wat aluminiumfolie en leg in de koelkast.

Pancakes opwarmen

Bak de volgende dag de bewaarde pancakes even op in de koekenpan. Dat gaat dan vrij snel. Andere mogelijkheid is opwarmen in de broodrooster of in de oven. Je zou de pancakes natuurlijk ook in de magnetron kunnen opwarmen, maar dat is toch minder lekker. Ze blijven dan een beetje slap.

Pancakes met frambozen uit het kookboek Easy + Speedy van Bart de Roekel

Fluffy pancakes met frambozen

Bereiding: 30 minuten
Totaal: 30 minuten
Kleine pannenkoekjes, oftewel drie-in-pan, met kwark en frambozen. Ideaal voor een Sunday brunch. Maar ook heerlijk als tussendoortje.
Aantal 12 stuks

Ingredienten
 

Beslag

  • 4 volle eetlepels zelfrijzend bakmeel = 100 gram
  • 2 eetlepels havermout of havervlokken (= 25 gram)
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 250 gram ricotta of magere kwark

Extra nodig

  • 100 gram frambozen blauwe bessen
  • roomboter om in te bakken
  • poedersuiker
  • agavesiroop of maple syrup of honing

Extra nodig

  • blender of magimix, koekenpan, keukenpapier

Bereiding
 

  • Doe alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag in een blender (of magimix). Mix tot een gald beslag.
  • Plet de helft van de frambozen zachtjes met een vork en spatel door beslag.
  • Verhit een klein klontje boter in de koekenpan. Schep een hoopje beslag in de pan en smeer dit een beetje uit tot een mooi rondje van ca. 8 cm. Maak nog 2 hoopjes in de pan. Bak, op halfhoog vuur, de onderkant mooi goudbruin in ca. 2 minuten. Als er wat belletjes te zien zijn aan de bovenzijde draai je de pannenkoekjes voorzichtig om. Bak de andere zijde in ca. 1 minuut eveneens goudbruin.
  • Schep uit de koekenpan en leg op een bord. Maak de koekenpan schoon met wat keukenpapier (de achtergebleven boter brandt namelijk snel té bruin). Bak van het resterende beslag op dezelfde manier nog 9 kleine pancakes.
  • Bestrooi de pancakes met wat poedersuiker. Serveer met rest van verse frambozen en/of blauwe bessen. Zet honing, agavesiroop of maple syrup apart op tafel, zodat iedereen naar eigen smaak de pannenkoekjes iets zoeter kan maken..

Meer zin in echte Hollandse pannenkoeken? Dit is mijn recept van Oma’s eierpannenkoeken. Op zoek naar glutenvrij? Kies dan voor deze American Pancakes met bonen.

American Pancakes met witte bonen uit het kookboek Bakken met groenten van Lina Wallentinson
Glutenvrije pancakes met bonen

 

Het kookboek Easy + Speedy

Mooi vormgegeven kookboek met 60 creatieve recepten die allemaal simpel en snel te maken zijn. Geschreven door de Belgische foodie die vooral bekend is door zijn instagramkanaal @roekiesworld.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover Easy + SpeedyTitel : Easy + Speedy
Auteur : Bart de Roekel
Uitgever : Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts
ISBN : 978 94 6477 8649
Prijs : € 24,99

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept