Genieten van het goede leven…, dat krijg je soms zomaar in je schoot geworpen: zoals deze uitnodiging voor een toplunch met champagne & kaviaar. En dat op een koude winterdag in februari. Dan voelt het helemaal als super verwennerij. Gastheer is het gerenommeerde Bourgognehuis Domaine Faiveley (via Fourcroy). Zij presenteren drie van hun topwijnen in het Private Dining Restaurant De Franse Stap in Den Haag.
Ontvangst met Champagne & kaviaar
Ontvangst vindt plaats op de Lange Voorhout in een exclusieve wijnwinkel met de deftige naam ‘House of Caviar Boutique Wine & Art Gallery’. Bij binnenkomst wordt het glas direct gevuld met een champagne van Deutz, de Brut Classic, vergezelt met een nipje kaviaar op de muis van je hand. Kundig verzorgd door Martijn Berkhout van House of Caviar. En dat smaakt buitengewoon voortreffelijk en naar meer…, een tweede glas wordt gul bijgeschonken, evenals het extra likje kaviaar (de Perlé Impérial uit Zuid China). De Deutz Brut Classic is een traditionele champagne met een gelijke verdeling van de champagnerassen (Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay). Een mooie strakke champagne met een ronde structuur en aantrekkelijke verfijnde mousse.
Domaine Faiveley maakt omslag naar moderne stijl
De lunch vindt plaats in het achterhuis van dit monumentale grachtenpand. Hier huist Eric Jan Fransen. We eten in de ‘keuken’ aan een lange houten tafel. De driegangenlunch wordt vooraf gegaan door een inleiding van Vincent Avenel, de Export directeur van Faiveley.
Behalve dat de kwaliteitsaspecten ruim aan bod komen (80% wijngaard in eigen bezit, hoogstaande eisen en controle op de oogst, grondige selectie van druiven, veel handwerk), is kern van het verhaal dat het huis Faiveley de laatste 5 jaar een belangrijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Was de wijn vroeger stevig en klassiek. Tegenwoordig is het huis veel moderner en wordt er gewerkt aan meer toegankelijkheid. Tannines zijn zachter, zodat de wijn ook al jong kan worden gedronken.
Mooie wijn-spijscombinaties
Tijdens de lunch kwam een prachtige salade op tafel: ‘Salade van groene appels, avocado, king krab en gegrilde coquilles met kaviaar’. Gecombineerd met de Meursault 2006 is dit uiteraard een wijn/spijscombinatie die niet fout kan gaan, want krab en coquilles zijn klassieke begeleiders. Maar een champagne of cava misstaat hier zeker ook niet.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!