Meatless Monday

Pasta pesto met haricots verts en aardappel: snel klaar!

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Pasta pesto ken je waarschijnlijk wel. Maar ken je ook deze variant: pasta pesto met aardappel en haricots verts? Het is een Italiaanse klassieker uit het Ligurische vissersdorp Portovenere. Simpel, snel en vegetarisch. Bovendien goed voor de portemonnee!

Welke wijn bij pasta pesto met aardappel en haricots verts?

Deze pasta is smeuïg en kruidig met een kleine bite van de aardappel. Schenk hier een frisse Italiaanse wijn bij, zoals bijvoorbeeld een Gavi di Gavi. Maar eigenlijk smaken alle frisse witte wijnen uit Italië hier prima bij. Denk aan Vermentino, Pinot Grigio of Soave.

Perfecte Wijn & Spijs combinatie: Vermentino Paradis Preignes le Vieux

€ 8,99

Pure witte wijn uit de Franse regio Languedoc. Gemaakt door de wijnmakers Jerôme en Aurélie Vic van Preignes le Vieux. Hier wordt duurzaam gewerkt met groot hart voor de omringende natuur. De smaak is verfrissend met mooie aroma’s van witte bloemen en wat venkel. Echt een wijn die past bij pasta pesto met groente.

Pasta pesto met haricots verts en aardappel

Pasta pesto met haricots verts en aardappel

Voorbereiding: 25 minuten
Italiaanse klassieker met kleine twist: pasta pesto met haricots verts en aardappel. Vegetarisch en héél snel klaar. In 25 minuten op tafel.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

Pesto

  • 30 gram pijnboompitten
  • 25 gram witte amandelen
  • 60 g verse basilicum ca. 1 ½ plant
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 6 el Parmezaanse kaas geraspt (65 gram)
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • zout versgemalen peper
  • ¼ theelepel citroenrasp

Pasta

  • 300 gram linguine pasta gedroogd, kooktijd 10 – 11 minuten
  • 200 gram vastkokende aardappel geschild en in blokjes 1 cm
  • 150 gram haricots verts
  • extra Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • keukenmachine of bakje van staafmixer

Bereiding
 

  • Het is mooi als je pesto helder groen van kleur is. Leg de basilicumblaadjes daarom even in ijskoud water met ijsblokjes.
  • Verhit een droge koekenpan. Rooster de pijnboompitten en amandelen lichtbruin. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine. Draai de machine, gebruik de pulseknop, tot een stevige saus ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp.
  • Breng intussen een grote pan met ruim water en zout aan de kook. Voeg de linguine toe en kook ca. 3 minuten. Even roeren en voeg dan de aardappelblokjes en haricots verts toe. Opnieuw aan de kook laten komen en in nog 7 minuten alles gaar en de pasta al dente koken. Afgieten (bewaar een kopje kookwater).
  • Doe de linguine terug in de pan. Meng de pesto erdoor. (Misschien voor de smeuïgheid nog een paar eetlepels kookwater erdoor roeren.).  Verdeel over 4 voorverwarmde pastaborden. Direct opdienen.
  • Bestrooi aan tafel met Parmezaanse kaas.
    Lekker met een groene salade met kerstomaatjes.
Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.

 

Andere pasta pesto varianten die ook heel lekker zijn:

  1. Pasta met paprika-pesto
  2. Pasta met pesto van pecannoten

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Interesse gewekt?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen. Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Reacties

  1. Suzanne 19 juni 2020 om 00:29 uur

    Interessant! Ik wil dit wel uitproberen. Het ziet er heerlijk uit, zelfs zonder kip, met al die kruiden eromheen!

  2. Suzanne 25 juni 2020 om 21:41 uur

    Geef ik je groot gelijk! Ik heb dit vandaag klaargemaakt en een ieder heeft ervan genoten. Bedankt voor dit overheerlijke recept!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept