Pasta pesto ken je waarschijnlijk wel. Maar ken je ook deze variant: pasta pesto met aardappel en haricots verts? Het is een Italiaanse klassieker uit het Ligurische vissersdorp Portovenere. Simpel, snel en vegetarisch. Bovendien goed voor de portemonnee!
Welke wijn bij pasta pesto met aardappel en haricots verts?
Deze pasta is smeuïg en kruidig met een kleine bite van de aardappel. Schenk hier een frisse Italiaanse wijn bij, zoals bijvoorbeeld een Gavi di Gavi. Maar eigenlijk smaken alle frisse witte wijnen uit Italië hier prima bij. Denk aan Vermentino, Pinot Grigio of Soave.
Perfecte Wijn & Spijs combinatie: Vermentino Paradis Preignes le Vieux
€ 8,99Pure witte wijn uit de Franse regio Languedoc. Gemaakt door de wijnmakers Jerôme en Aurélie Vic van Preignes le Vieux. Hier wordt duurzaam gewerkt met groot hart voor de omringende natuur. De smaak is verfrissend met mooie aroma’s van witte bloemen en wat venkel. Echt een wijn die past bij pasta pesto met groente.
Pasta pesto met haricots verts en aardappel
Ingredienten
Pesto
- 30 gram pijnboompitten
- 25 gram witte amandelen
- 60 g verse basilicum ca. 1 ½ plant
- 1 teentje knoflook gepeld
- 6 el Parmezaanse kaas geraspt (65 gram)
- 100 ml extra vergine olijfolie
- zout versgemalen peper
- ¼ theelepel citroenrasp
Pasta
- 300 gram linguine pasta gedroogd, kooktijd 10 – 11 minuten
- 200 gram vastkokende aardappel geschild en in blokjes 1 cm
- 150 gram haricots verts
- extra Parmezaanse kaas
Extra nodig
- keukenmachine of bakje van staafmixer
Bereiding
- Het is mooi als je pesto helder groen van kleur is. Leg de basilicumblaadjes daarom even in ijskoud water met ijsblokjes.
- Verhit een droge koekenpan. Rooster de pijnboompitten en amandelen lichtbruin. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine. Draai de machine, gebruik de pulseknop, tot een stevige saus ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp.
- Breng intussen een grote pan met ruim water en zout aan de kook. Voeg de linguine toe en kook ca. 3 minuten. Even roeren en voeg dan de aardappelblokjes en haricots verts toe. Opnieuw aan de kook laten komen en in nog 7 minuten alles gaar en de pasta al dente koken. Afgieten (bewaar een kopje kookwater).
- Doe de linguine terug in de pan. Meng de pesto erdoor. (Misschien voor de smeuïgheid nog een paar eetlepels kookwater erdoor roeren.). Verdeel over 4 voorverwarmde pastaborden. Direct opdienen.
- Bestrooi aan tafel met Parmezaanse kaas. Lekker met een groene salade met kerstomaatjes.
Andere pasta pesto varianten die ook heel lekker zijn:
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen