Kant-en-klaar gerookte eendenborstfilet is ideaal voor de start van een mooi (kerst)diner. In een handomdraai maak je hiervan een prachtig voorgerecht. Deze salade staat al in 20 minuten op tafel! Merry Christmas…
Welke wijn bij salade met gerookte eendenborstfilet?
Niets past zo goed bij pinot noir als eend; het vettige van de gebraden eend combineert fantastisch met een gekoelde pinot noir ernaast. Probeer eens deze van Weingut Knobloch uit Duitsland (biowijnclub).
Muziek: Om alvast in de stemming te komen: Nat King Cole met de klassieker aller tijden. The Christmas Song.
6 personen 20 minuten
Ingrediënten
- 300 gram gerookte eendenborstfilet
- 3 eetlepel olijfolie
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 1 eetlepel Dijonmosterd
- zout, versgemalen peper
- 6 radijsjes, in dunne reepjes gesneden
- 2 (bloed)sinaasappels, in partjes
- 1 zakje gemengde sla à 150 gram (rucola, veldsla (mesclun))
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 25 gram gepelde pistachenoten, fijngehakt
Stap 1
Maak eerst de dressing. Klop een dressing van: zonnebloemolie, azijn, mosterd, rest van olijfolie, zout en peper. Zet apart.
Stap 2
Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Schil de schil van de bloedsinaasappels en snijd voorzichtig de sinaasappelpartjes tussen de velletjes uit. Leg de gemengde sla in een saladeschaal. Knijp het sap uit het restant van de sinaasappel over de salade. Verdeel de dressing erover. Schep voorzichtig om.
Stap 3
Verdeel de salade met dressing over 6 borden. Verdeel de rode ui, sinaasappelpartjes en gerookte eendenborstfilets erover. Garneer met pistachenoten.
MEER IDEEËN NODIG VOOR SNELLE FEESTELIJKE VOORGERECHTEN?
Ga naar de Recepten, filter in de linkerkolom naar mogelijkheden van jouw voorkeur. Zie hier een voorbeeld!
Geef een reactie