Beslag
- 4 volle eetlepels zelfrijzend bakmeel = 100 gram
- 2 eetlepels havermout of havervlokken (= 25 gram)
- 2 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 250 gram ricotta of magere kwark
Extra nodig
- 100 gram frambozen blauwe bessen
- roomboter om in te bakken
- poedersuiker
- agavesiroop of maple syrup of honing
Doe alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag in een blender (of magimix). Mix tot een gald beslag.
Plet de helft van de frambozen zachtjes met een vork en spatel door beslag.
Verhit een klein klontje boter in de koekenpan. Schep een hoopje beslag in de pan en smeer dit een beetje uit tot een mooi rondje van ca. 8 cm. Maak nog 2 hoopjes in de pan. Bak, op halfhoog vuur, de onderkant mooi goudbruin in ca. 2 minuten. Als er wat belletjes te zien zijn aan de bovenzijde draai je de pannenkoekjes voorzichtig om. Bak de andere zijde in ca. 1 minuut eveneens goudbruin.
Schep uit de koekenpan en leg op een bord. Maak de koekenpan schoon met wat keukenpapier (de achtergebleven boter brandt namelijk snel té bruin). Bak van het resterende beslag op dezelfde manier nog 9 kleine pancakes.
Bestrooi de pancakes met wat poedersuiker. Serveer met rest van verse frambozen en/of blauwe bessen. Zet honing, agavesiroop of maple syrup apart op tafel, zodat iedereen naar eigen smaak de pannenkoekjes iets zoeter kan maken..
Calorieën: 88kcal | koolhydraten: 3g | eiwit: 3g | vet: 7g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 47mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 2mg