Meatless Monday

Avocado hummus met cashewnoten (vegan broodbeleg)

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Op zoek naar vegan broodbeleg en ben je ook gek op hummus? Dan vind je dit smeerseltje vast ook super. In plaats van kikkererwten gebruik je geweekte cashewnoten. Door avocado toe te voegen krijg je een soort volle guacamole. Heerlijk als dipsaus voor bij de borrel, buffet of als vegan broodbeleg.

 Dit recept is afkomstig uit het kookboekje Hemelse Hummus. Benieuwd naar het klassieke hummusrecept, dan is dit een aanrader.

Vegan broodbeleg: Cashewnoten avocado hummus uit het kookboekje Hemelse hummus
Vegan broodbeleg: avocado hummus!
Voorbereiding: 10 min
weektijd 2 uur
Totaal: 2 uur 10 min
Heerlijk vegan broodbeleg gemaakt van cashewnoten, avocado en tahin. Ook lekker bij de borrel.

Ingredienten
  

  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • zout
  • 1 grote rijpe avocado ca. 130 gram vruchtvlees
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel tahin
  • zout versgemalen zwarte peper
  • knoflookbieslook

Extra nodig

  • blender, staafmixer of foodprocessor

Bereiding
 

  • Houd enkele cashewnoten achter en hak ze grof. Schenk koud water over de rest van de cashewnoten. Voeg een snufje zout toe en laat ze een paar uur of een nacht weken.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees er uit. Laat de cashewnoten uitlekken. Doe ze in de blender of foodprocessor. Pureer samen met de avocado, ui, citroensap, tahin, peper en zout in ca. 1 minuut tot een gladde, romige pasta.
  • Schep de avocado hummus in een schaaltje en maal er peper over. Garneer met gehakte cashewnoten en evt. knoflookbieslook. Vooral lekker op geroosterd zuurdesembrood of pitabrood.

Het kookboek Hemelse Hummus

Hummus, houmous of hummous. De schrijfwijze hangt af van het land waar het recept vandaan komt. Je kunt deze romige kikkererwtenspread op allerlei manieren maken. Dunja Gulin, afkomstig uit Istrië, laat in haar kookboek Hemelse hummus zien hoe veelzijdig hummus kan zijn. Ook ideaal als vegan broodbeleg.

Bestellen kun je hier:

Cover Hemelse HummusTitel : Hemelse hummus
Auteur : Dunja Gulin
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 2301 645 8
Prijs : € 10,99

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept