Worldwide Wednesday
Crostini met vijgen en ham

Dit is een van mijn favoriete hapjes. De zoete vijgen combineren heerlijk met de zoute ham en de pittige blauwe kaas. Besprenkel de crostini met wat balsamico-honingdressing, want dan smaken ze overheerlijk!

10 bruschetta's15 minuten

Ingrediënten

  • ½ stokbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 plakjes Serrano ham
  • 2 verse vijgen
  • 160 gram blauwe kaas (bv. pikante Gorgonzola of Bleu d’Auvergne)
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 6 eetlepels honing

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd het stokbrood in 10 plakjes van ongeveer 1 cm. Leg alle stukjes brood op een rooster en zet boven in de oven. Bak beide kanten lichtbruin. Haal het brood uit de oven en leg op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat de oven aanstaan, want straks gaan de hapjes er nog een keertje in.

Stap 2

Rasp het knoflookteentje over de bovenkant van de warme stukjes brood. Bestrijk het brood daarna met wat olijfolie. Halveer alle plakjes ham en verdeel ze over de stukjes brood. Snijd het steeltje van de vijgen en snijd de vruchten daarna in partjes. Beleg nu het brood met de vijgen en met wat Gorgonzola. Zet de bakplaat boven in de oven en bak de sneetjes in ca. 4 minuten tot de kaas gesmolten is. Maak nu de dressing klaar door de balsamicoazijn te mengen met de honing. Serveer de hapjes warm met de dressing apart.

Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *