- 75 gram ongezouten cashewnoten
- zout
- 1 grote rijpe avocado ca. 130 gram vruchtvlees
- 1 kleine ui gesnipperd
- sap van ½ citroen
- 1 eetlepel tahin
- zout versgemalen zwarte peper
- knoflookbieslook
Houd enkele cashewnoten achter en hak ze grof. Schenk koud water over de rest van de cashewnoten. Voeg een snufje zout toe en laat ze een paar uur of een nacht weken.
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees er uit. Laat de cashewnoten uitlekken. Doe ze in de blender of foodprocessor. Pureer samen met de avocado, ui, citroensap, tahin, peper en zout in ca. 1 minuut tot een gladde, romige pasta.
Schep de avocado hummus in een schaaltje en maal er peper over. Garneer met gehakte cashewnoten en evt. knoflookbieslook. Vooral lekker op geroosterd zuurdesembrood of pitabrood.
Calorieën: 724kcal | koolhydraten: 40g | eiwit: 19g | vet: 60g | verzadigd vet: 10g | vezels: 12g | suiker: 7g | vitamine C: 16mg