Weekmenu #51

5x toppers van 2019

Het einde van 2019 nadert… We kijken nog even terug en stellen de vraag: welke gerechten waren populair op I Love Food & Wine in 2019? En wat blijkt: het zijn allemaal klassieke kanjers! Daar gaan we dus deze week van genieten! Doe je ook mee?

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies (zie het recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Meatless Monday: het best bekeken vegetarische recept op I Love Food & Wine is de kaasfondue met groene kruiden! Een heerlijke klassieker die past in deze tijd van het jaar!

Kaasfondue met groene kruiden
Kaasfondue met groene kruiden

DINSDAG

Op dinsdag gaan we voor de gevulde varkenshaas. Een recept uit 2013 dat ik heb geschreven voor Gall & Gall. Daar houdt iedereen van, toch?

 

Gevulde varkenshaas met Serranoham
Gevulde varkenshaas met Serranoham

WOENSDAG

Op woensdag maken we mijn overheerlijke ‘echte’ chili con carne. Niet met gehakt, maar met rundvlees. Ik krijg er nu al zin in!!!

Chili con carne uit Texas
Chili con carne uit Texas

DONDERDAG

Als het lekker koud is buiten, dan zet iedereen graag een stoofschotel op tafel. Ik ook!!! Deze klassieker uit de Franse keuken, Boeuf Bourguignon, is een van mijn toppertjes. Met muziek van: Madeleine Peyroux met het Franstalige nummer J’ai deux amours (zie recept).

Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon

VRIJDAG

Op vrijdag maken we het best bekeken recept van I Love Food & Wine! Dat is de kerstporchetta van Yvette van Boven! Komt uit haar kookboek ‘Home Sweet Home Xmas’.

Kerstporchetta
Kerst porchetta van Yvette van Boven

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 10 Simpel stoven
Weekmenu 10 Simpel stoven

Nog meer stoof recepten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.