Zonnig voorjaar

I Love Food & Wine WEEKMENU #14

Het voorjaar gaat nu pas echt van start. De voorspellingen voor de komende week zijn helemaal SUPER! Alle dagen minimaal 20 graden. Dat betekent heerlijke voorjaarsgerechten op tafel. Dus vijf maal gerechten die dat zonnige lentegevoel verdubbelen. En…, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

We starten de week (natuurlijk vegetarisch) met een zonnig courgettetaartje. Op smaak gebracht met citroenverbena. Geen citroenverbena in de buurt, kies dan voor basilicum. Ook superlekker.

Courgettetaartje met citroenverbena
Courgettetaartje met citroenverbena

DINSDAG

Op dinsdag eten we een bietenstamppotje. Spekjes en champignons maken het nete even anders. Smaakt heerlijk met een kipschnitzel of een verse worst.

Bietenstamppot met paddenstoelen
Bietenstamppot met paddenstoelen

 

 

Kaasfondue met groene kruidenWOENSDAG

Op woensdag doen we lekker makkelijk, want kaasfondue staat in 15 minuten op tafel. De groene kruiden zorgen voor een heerlijk voorjaarsgevoel. Serveer er lekker veel groenten bij om in de kaas te dippen.

 

 

 

DONDERDAG

Op donderdag een heerlijke Japanse maaltijdsalade. Komt uit het kookboekje Easy Sla. En makkelijk is ie dan ook: staat in 15 minuten op tafel.

Japanse salade uit Easy Sla
Japanse maaltijdsalade

VRIJDAG

Op vrijdag, met het oog op het weekend, een prachtig gerechtje met pasta en asperges: open lente-ravioli. Bovendien staat ook dit gerechtje in een mum van tijd op tafel. Hier maak je gegarandeerde de blitz mee. Héérlijk!

Lasagne met asperges en dille
Open lente-ravioli met asperges

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *