Weekmenu #18

5x Asperges, verrassend veelzijdig!

Asperges, het witte goud! Ze zijn er weer, en inmiddels zitten we halverwege het seizoen.  Tijd voor een weekmenu, want met asperges kun je héél veel kanten op. Natuurlijk is de klassieke versie met ham, eieren en botersaus niet te versmaden. Maar wat dacht je van gegrilde asperges met amandelsaus of op z’n Italiaans (ook daar zijn asperges een seizoensgroente!) met ravioli of gnocchi? Geniet een week lang van deze bijzondere combinaties met witte, of groene asperges.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Meatless Monday: we starten de week een beetje chique met een ‘open lenteravioli’. In feite is dit een verse pasta (lasagnevellen) met witte asperges en een dillesaus. Afkomstig uit het kookboek Greendelicious. Let op: recept voor twee  personen. Maar heel gemakkelijk uit te breiden naar vier.

Lasagne met asperges en dille
Open lente-ravioli met asperges

DINSDAG

Op dinsdag eten we een klassieker met twist: Asperges met ham en beurre noisette. Een recept uit het allernieuwste kookboek Asperges. Een aanrader.

Asperges met notenboter
Asperges met ham en beurre noisette

WOENSDAG

Afgelopen week was ik in Veneto. Daar blijken de witte asperges net zo populair als in Nederland. Elk restaurant heeft dan ook Risotto met asperges (mijn recept is nog lekkerder!) op de kaart en dat hebben we dus meerdere malen gegeten! Wat we niet hebben gezien is ‘gnocchi met groene asperges’. Die maak je dus zelf. Bovendien zó klaar. Je kunt de gnocchi ook vervangen door tortelloni gevuld met spinazie; ook heerlijk!

Gnocchi met pesto en groene asperges
Gnocchi met pesto en groene asperges

DONDERDAG

In plaats van koken, kun je asperges ook grillen. Dat is in feite nog makkelijker en sneller. Geef er deze zelfgemaakte amandelsaus bij en een lamskoteletje. Zo’n feestmaal staat in 30 minuten op tafel. Mmm….

Asperges met amandelsaus
Gegrilde asperges met amandelsaus

VRIJDAG

Voor het weekend gaan we op de Aziatische toer. Ook daar zijn asperges een favoriet ingrediënt. Proef maar eens deze Vietnamese steak met groene asperges uit de wok. Heerlijk recept van tv-kok Bill Granger!

Vietnamese biefstuk
Vietnamese biefstuk met groene asperges

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 16 aspergesNog meer asperge gerechten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met verse asperges. Elke dag een ander recept met het witte goud van Nederlandse bodem. Van lasagne met asperges, asperges grillen of verwerken in een salade. Boordevol variaties. Met bijpassend wijnadvies. Alle recepten zijn getest!