Fishermans Thursday
Gegratineerde heekfilet met tijm

CODE AFBEELDING

Voor vandaag: vis uit de oven. Want het is nu echt koud buiten en dan wil je het in huis graag warm en knus maken. En niet alleen in huis, ook op tafel! Deze gegratineerde heekfilet is snel klaar, eenvoudig te maken en lief voor de lijn. Wat drinken we erbij? Hoya de Cadenas, een frisse witte wijn uit Spanje. Kijk ook op Wijn van de Dag!

4 personen25 minuten

Ingrediënten

  • 600 g heekfilet (of een andere witvis)
  • zout, versgemalen peper
  • 3 trostomaten, in plakjes
  • 125 g geraspte geitenkaas
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • Extra: ingevette ovenschaal

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de heekfilet in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Beleg de vis met de tomaat. Strooi er de kaas, de tijm en peper naar smaak over. Bak de heekfilet in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Lekker met gebakken krieltjes en een groene salade.

 
Deze gegratineerde heekfilet is snel klaar, eenvoudig te maken en lief voor de lijn.  Met trostomaten en geitenkaas. #vis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *