Voor vandaag: vis uit de oven. Want het is nu echt koud buiten en dan wil je het in huis graag warm en knus maken. En niet alleen in huis, ook op tafel! Deze gegratineerde heekfilet is snel klaar, eenvoudig te maken en lief voor de lijn.
Welke wijn bij Gegratineerde heekfilet met tijm?
Vis met tomaten in geitenkaas, daar drink je echt een frisse witte wijn bij. Een Sauvignon Blanc ligt dan voor de hand.
VOEDINGSWAARDE P.P.: 243 Kcal, 5 gram Vet, 37 gram Eiwit, 3 gram Koolhydraat
4 personen | 25 minuten |
Heekfilet met tijm uit de oven
Ingredienten
- 600 g heekfilet of een andere witvis
- zout versgemalen peper
- 3 trostomaten in plakjes
- 125 g geraspte geitenkaas
- 1 el verse tijmblaadjes
Extra nodig
- ingevette ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Leg de heekfilet in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Beleg de vis met de tomaat. Strooi er de kaas, de tijm en peper naar smaak over. Bak de heekfilet in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
- Lekker met gebakken krieltjes en een groene salade.
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!