Weekmenu #9

5x de lekkerste Jamie Oliver recepten

Wat eten we de komende week? We gaan aan de slag met de lekkerste Jamie Oliver recepten. Deze 5 gerechten zijn allemaal door ons getest en meer dan goed bevonden. Voor vegetariërs, visliefhebbers en vleesliefhebbers. Natuurlijk kun je ook naar zijn tv-programma kijken. Op 24 Kitchen wordt elke dag Jamie’s 15 minute meals uitgezonden.

En, heb je zin in een glas wijn bij je eten? Bij elk Jamie Oliver gerecht vind je een bijpassend advies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG: Broodje Vegaburger

Het meest favoriete broodje hamburger van Jamie Oliver is de zogenaamde ‘Insanity burger’. Die hebben wij helemaal vegetarisch gemaakt. Net zo goddelijk als de originele met vlees! Ín 25 minuten op tafel!

Vega broodje hamburger
Vega broodje hamburger à la Jamie Oliver

 

DINSDAG: Pad Thai

Deze Pad Thai , naar een recept van Jamie Oliver, die moet je echt geproefd hebben. In dit recept voegt hij extra garnalen, tofu en tamarinde toe waardoor een gewone Pad Thai (Thais roerbakgerecht met rijstnoedels) ineens weergaloos bijzonder wordt. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, want de smaak is raak!

Pad Thai van Jamie Oliver
Pad Thai; een Thaise klassieker

 

WOENSDAG: Zalm met smokey chorizo

Dit simpele recept komt uit het kookboek ‘5 ingrediënten’ van Jamie. Binnen een vloek en een zucht staat dit zalmgerecht met chorizo en kerstomaatjes op tafel; namelijk in 11 minuten! Waanzinnig lekker.

Zalm met smoky chorizo
Zalm met smoky chorizo

DONDERDAG: Kalkoenrisotto

Eigenlijk een onweerstaanbaar kerstgerecht. Want oorspronkelijk gaat Jamie in dit recept uit van restjes overgebleven kalkoen van de vorige dag. Maar je kunt deze risotto ook maken van verse kip- of kalkoenblokjes. Sla in het recept ‘stap 1’ over. En bak het kalkoenvlees samen met de groenten in 10 minuten gaar. Volg verder gewoon dit recept. Resultaat: een heerlijk smeuïge kalkoenrisotto.

Kalkoen recept Jamie Oliver risotto met prei uit zijn Kerst kookboek
Kalkoenrisotto met prei van Jamie

VRIJDAG: Beef Wellington

Voor het weekend een beef wellington à la Jamie. Het is een simpele variant op een traditioneel recept. Je bakt spinaziepannenkoekjes en maakt een zelfgemaakte paddenstoelenpaté om de ossenhaas te omhullen. Let op: recept voor 2 personen! Afkomstig uit zijn kookboek 7x anders.

Beef Wellington voor twee van Jamie Oliver uit 7x Anders
Beef Wellington voor twee van Jamie Oliver

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer ideeën nodig voor de komende week? Hier vind je vijf lekkere winterse stoofgerechten!

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?

Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-
E-book Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen
E-book Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET JAMIE OLIVER RECEPTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Ook zo’n fan van Jamie Oliver? Met deze 5 van de allerlekkerste Jamie Oliver recepten kom jij gemakkelijk de week door. Alle recepten zijn meerdere malen getest. Voor snel doordeweeks tot feestelijk weekendrecept. Zowel vegetarisch, als vis en vlees. Voor elk wat wils. Recepten nodig? Ga naar de website van I Love Food & Wine. #wijn-spijscombinatie #dagelijksekost #doordeweeks

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *