Weekmenu #21

5x verrassend makkelijk

Lekker simpel, en toch verrassend. Wie wil dat niet zo’n makkelijk weekmenu in het vooruitzicht? Deze week brengt I Love Food & Wine het ‘Hello Fresh-alternatief’. Vijf makkelijke maaltijden die binnen een half uur op tafel staan. Alleen nog even een boodschappenlijst maken en hup naar de supermarkt…  Minstens zo lekker, maar een stuk voordeliger!

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday eten we Halloumi met mango en pistachenoten. Een heerlijk gerecht uit het kookboekje met slanke gerechten van Janny van der Heijden. Is eigenlijk een lunchgerecht, maar met wat stokbrood, quinoa of frietjes uit de oven heb je in een handomdraai een hoofdgerecht op tafel staan.

Halloumi met mango van Janneke van der Heijden
Halloumi met mango van Janneke van der Heijden

 

DINSDAG

Op dinsdag eten we tagliatelle met peer en Gorgonzolasaus. Mooie combinatie van het zilte van de kaas, het zoete van de peer en iets rokerigs van de spek. Staat in 15 minuten op tafel! En oh zo lekker.

Pasta met gorgonzola, peer en pancetta
Pasta met gorgonzola, peer en pancetta

WOENSDAG

Hoe simpel kan het zijn: homemade zalmburger met avocadomayonaise. Een Speedy-Gonzales recept, want kost maar in 15 minuten. Serveer met een groene salade en gebakken krieltjes en je hebt een waar feestmaal op tafel staan. Dat wordt smullen dus.

Zalmburger met avocadomayonaise
Zalmburger met avocadomayonaise

DONDERDAG

Op donderdag  maken we verrassend lekkere Taco’s met pittige kip.  Eerst maak je een smeuïge kipsalade met een Aziatische twist. Dan tortilla opwarmen en vullen met deze salade, avocado, knapperige sla en kerstomaatjes. Oprollen en klaar is Kees (20 minuten!).

Taco met kipsalade en avocado uit het kookboek taco's & tortilla's
Taco met kipsalade en avocado

VRIJDAG

Met het oog op het Pinksterweekend zorgen we voor iets extra feestelijks! Wat dacht je van deze entrecôte met een salsa van geroosterde paprika. In het recept bak je het vlees op de grillpan, maar als weer het toelaat kun je ze natuurlijk ook op de barbecue roosteren. Ruik je ze al?

Entrecôte met salsa van geroosterde rode paprika
Entrecôte met salsa van geroosterde rode paprika

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 2 Snel Klaar voor doordeweeksOp zoek naar meer makkelijk recepten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *