Weekmenu #11

5x slank en gezond met Pascale Naessens (deel 2)

Al jaren lang ben ik groot fan van Pascale Naessens; de Vlaamse kookboekenschrijfster. Ze heeft inmiddels 13 kookboeken op haar naam staan. Haar recepten zijn gezond, koolhydraatarm en héél simpel om te maken. Met zeer korte ingrediëntenlijsten weet zij verslavend lekkere gerechten te ontwikkelen. Bovendien is ze ook super aardig. Lees hier mijn verrassende interview uit 2020.

Het eerste koolhydraatarme weekmenu van Pascale Naessens is zeer populair op I Love Food & Wine. Tijd om daar een tweede weekmenu aan toe te voegen. Kortom: slank en gezond deel 2. Met 5 nieuwe recepten van haar hand.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine (zie het recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday eten we spinazie met tomaat en halloumi. Halloumi is een favoriet ingrediënt van Pascale. Let op: dit is een recept voor singles. Maar heel gemakkelijk uit te breiden naar meer personen. Staat in 10 minuten op tafel!

Spinazie met halloumi en tomaat
Spinazie met halloumi en tomaat

DINSDAG

Op dinsdag koken we witlof in Serranoham. Erbij een heerlijke knolselderijpuree. Bovenop een salsa van noten en peterselie. Waanzinnig lekker. Komt uit haar kookboek Pure Pascale 2.

Witlof met Serranoham en knolselderijpuree van Pascale Naessens
Witlof met Serranoham en knolselderijpuree

WOENSDAG

In haar kookboek Ketokuur laat Pascale de verschillen zien tussen koolhydraatarm en ketogeen. Dit lunchgerecht Warme feta met groenten en pecannoten is ketogeen. Maar met een omeletje erbij maak je er in een handomdraai een koolhydraatarme maaltijd van. Verrassend lekker.

Warme feta met gebakken groenten en pecannoten uit kookboek Ketokuur van Pascale Naessens
Warme feta met gebakken groenten en pecannoten

DONDERDAG

Opnieuw spinazie en halloumi op het menu. Dit keer heel spannend door Pascale verwerkt tot een schitterend gerechtje met een Aziatische touch:  kaas schnitzel in sesamzaad. Voldoende voor 2 personen. Staat in 15 minuten op tafel.

Kaas schnitzel: Gepaneerde halloumi met sesamzaad met spinazie van Pascale Naessens. Uit het kookboek Nog eenvoudiger 2
Gepaneerde halloumi met sesamzaad met spinazie 

VRIJDAG

Voor het weekend; zalm in gekruide kokosmelk! Een recept uit haar allerlaatste kookboek Echt Eten. Ook dit feestelijke visgerecht is in 20 minuten klaar. Recept voor 4 personen. Lekker met beetgare haricots verts.

Zalm in kokosmelksaus van Pascale Naessens voor het pure kerstmenu in E-book
Zalm in gekruide kokosmelksaus

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 43 2019 Pascale NaessensBenieuwd naar Slank & Gezond met Pascale deel 1? Hier vind je nog vijf koolhydraatarme recepten.

 

 

 

BEWAAR DIT FAVORIETE WEEKMENU VAN PASCALE NAESSENS OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met Pascale Naessens deel 2. Opnieuw vijf maal slank en gezond met de koolhydraatarme gerechten van Pascale. Met bijpassend wijnadvies. Alle recepten zijn getest! #caloriearm #pascale #koolhydraatbeperkt #lowcarb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *