‘Dit is volgens mij het lekkerste tienminutengerecht uit het kookboek Nog Eenvoudiger’, dat zegt de charmante kookboekenschrijfster Pascale Naessens over dit visgerecht met spinazie en groene curry. Daar zijn wij (ons hele gezin) het roerend mee eens! Zo simpel, zo makkelijk, koolhydraatarm en bovendien heerlijk van smaak. Je hebt maar vier ingrediënten nodig!
De recepten van Pascale zijn meestal geschreven voor 2 personen, maar wij hebben het recept wat aangepast. Met deze hoeveelheid vis kun je er met 3 personen van eten. Wij serveren er wel wat zilvervliesrijst bij, maar ook een frisse salade is een goed idee. Echt een weekendrecept voor als je supersnel klaar wilt zijn.
Smeuïge vis in een romige, maar pittige saus. De spinazie zorgt voor bite en een bittertje. Drink hier een Provence rosé bij. Die verfrist door z’n lekkere zuren, maar blijft door de body toch helemaal overeind. Ik krijg nu alweer zin…
Perfecte Wijn & Spijs combinatie: Portugese rosé uit de Douro
€ 16,33
Opvallend is de zeer lichte rose kleur. Dat zet je misschien op een verkeerd been, maar de smaak is verrassend anders. Rond, vol en aromatisch met juist véél smaak. Heerlijk verfijnde zuren met mooie rijpe fruittonen. Een gelaagde rosé die de strijd met gemak aankan met een rosé uit de Provence. Past als een bus bij zo’n mooi stukje vis met Aziatische saus.
Giet de kokosmelk in een grote hapjespan en meng met de currypasta. Breng aan de kook. Het moet de consistentie hebben van een dikke soep.
Verdeel in vis in porties en leg ze in de saus. Kruid met wat peper en zout. Leg er de spinazieblaadjes op, zet een deksel op de pan en laat ca. 7 minuten sudderen op halfhoog vuur. Halverwege de spinazieblaadjes even omscheppen. Lekker met zilvervliesrijst.
Je hoeft het niet te moeilijk te maken. Ik denk aan een gewone groene salade met kerstomaatjes, lenteui en bijvoorbeeld avocado. Maak een vinaigrette-dressing, en je bent klaar.
Succes ermee,
Wat voor salade kan ik bij dit gerecht maken?
Je hoeft het niet te moeilijk te maken. Ik denk aan een gewone groene salade met kerstomaatjes, lenteui en bijvoorbeeld avocado. Maak een vinaigrette-dressing, en je bent klaar.
Succes ermee,