Weekmenu #27

5x de lekkerste gerechten voor de zomer

Wat eten we de komende week? Het weer wordt wisselvallig volgende week. Daarom een afwisselend weekmenu met van alles wat. Allemaal zonnige gerechten waar wij héél blij van worden. Favorieten die passen bij de zomer. Bovendien ook nog eens snel en makkelijk te maken!

En…, bij al deze heerlijke zomerse zonnige gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Mijn wijnadvies vind je bij het recept zelf. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG Tandoori bloemkool met linzenrijst

Op Meatless Monday een kies ik voor een van mijn zomerse favorieten: tandoori bloemkool met linzenrijst. Een toprecept uit het kookboek ‘Veggie in 30 minuten’. Absolute aanrader!

Tandoori bloemkool met linzenrijst
Tandoori bloemkool met linzenrijst

DINSDAG gele linzenstoofpot met mango

Op dinsdag eten we deze gele linzenstoofpot met mango van de Nederlandse Milou van de Will. Dit is echte een waanzinnig lekkere stoofpot!!! Maak hem gewoon met een pakje gele currypasta van Fairtrade. Minstens zo lekker en wel zo makkelijk.

Spicy dahl met mango en linzen uit het kookboek Vegan Comfort van Milou van de Will
Gele linzen stoofpot met mango

WOENSDAG Pestokip met zomergroenten

Een van mijn persoonlijke grote favorieten is de gezonde pestokip met zomergroenten. Je maakt de pesto gewoon zelf in de keukenmachine. Toch staat het gerecht in 20 minuten op tafel. Wat wil je nog meer?

Pestokip met zomergroenten
Pestokip met zomergroenten

DONDERDAG Zomerse pasta met broccoli

Mijn zoon is een groot liefhebber van pasta. Deze zomerse rigatoni met broccoli staat hem thuis vaak op tafel, want hij is snel en makkelijk te maken. Maar let op: hak de knoflook fijn en doe hem niet de knoflookpers, anders wordt de smaak te overheersend.

Rigatoni met broccoli en worst
Zomerse rigatoni met broccoli en worst

VRIJDAG Zalm in bladerdeeg

Voor het weekend maken we Zalm uit de oven. Dit is een favoriet van mij dochter Ninah. Zij houdt van zalm en bladerdeeg. Ze eet dit gerecht niet zo vaak, omdat haar vriend geen zalm lust. Dus komt ze graag thuis eten als ik het op tafel zet! ‘

Zalm in bladerdeeg
Zalm in bladerdeeg

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT.

Weekmenu 36 lekkere zomerse gerechtenOp zoek naar meer makkelijke zonnige gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Pin dit weekmenu op Pinterest
Wil je dit weekmenu niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recepten makkelijk terugvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *