Weekmenu #01

Mijn persoonlijke favorieten van 2022!

HAPPY NEW YEAR! Lieve lezers, de allerbeste wensen voor het komend jaar. Ik hoop dat ik jullie kan blijven inspireren met mooie gerechten én verrukkelijke wijn. Op deze eerste dag van het jaar kijk ik graag nog even terug. Wat vind ik zelf het allerlekkerst dat op I Love Food & Wine is gepubliceerd? Wat zijn mijn persoonlijke favoriete recepten van 2022? Dit is het resultaat. Dus geniet de komende week van deze 5 overheerlijke gerechten.

Bij al deze favoriete recepten drink je uiteraard ook een lekker glas wijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happiness aan tafel. 

MAANDAG Gele linzenstoofpot met mango

Uit het kookboek Vegan Comfort komt deze overheerlijke stoofpot met gele linzen. Schrijfster Milou van de Will laat hier zien dat veganistisch eten superlekker kan zijn. Dat is nog eens een lekker gezond begin van 2023! Ik ga ervoor. Toprecept.

Spicy dahl met mango en linzen uit het kookboek Vegan Comfort van Milou van de Will
Gele linzen stoofpot met mango

DINSDAG: Mosselen met ponzu

Snel, makkelijk en overheerlijk zijn deze mosselen in ponzu. Ponzu is een soort sojadressing uit Japan. Je kunt dit kant-en-klaar kopen, maar ik geef je ook een klein receptje hoe dit zelf kunt maken. Serveer er een andijviestamppotje bij. Supercombi. Een gerecht dat in 10 minuten op tafel staat. Je zult versteld staan!

Mosselen met ponzu uit het kookboek Eat This Fish van de Blend Brothers
Mosselen met ponzu saus

WOENSDAG Stoofschotel met kip en dille

Makkelijk te maken stoofschotel met kip, room en dille. Het is zo’n gerecht dat iedereen lekker vindt. Verse dille maakt het bijzonder. Staat in 45 minuten op tafel. Heerlijk met gekookte aardappelen en spruitjes.

Kip stoofschotel met dille uit het kookboek Stoofbijbel van Julius Jaspers met kip ipv kalf
Kip stoofschotel met dille

DONDERDAG Indiase zeebaars uit de oven

Ook van fan van de makkelijke bakplaatgerechten van Rukmini Iyer? In haar laatste kookboek India Express gaat zij terug naar haar roots. Voor deze zeebaars met een krokante kruidentopping heb je wel een hakmolen nodig om de kruidenpasta te kunnen maken. Dat is misschien even lastig, maar het werk meer dan waard! Benieuwd naar meer van Rukmini? Hier vind je een overzicht met vijf andere fenomenale gerechten van haar hand.

Zeebaars uit de oven van Rukini Iyer uit haar kookboek India Express
Zeebaars uit de oven op z’n Indiaas

VRIJDAG Eend uit de oven met sinaasappel-kersensaus

Verslavend lekkere eend uit de oven die doet denken aan confit de canard. De saus maak je van sinaasappelsap, sherry en kersen (je weet wel gewoon zo’n pakje uit de diepvries). Eenvoudig om te maken met exclusief resultaat. Echt iets voor het weekend!

Eend met kersen-sinaasappelsaus uit het kookboek Slow
Eend uit de oven met kersen sinaasappelsaus

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 41 2020 Favoriete herfstgerechtenOp zoek naar meer favoriete gerechten van mij? Hier vind je er nog vijf.

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *